NRK Meny
Normal

Nå er de første på tur over fjellet

Birkebeinerrennet 2011 er i gang. I løpet av dagen skal snaut 16.000 skiløpere forsøke å komme seg fra Rena til Lillehammer, i birkebeinernes skispor.

Glimt fra Birken 5

Årets Birkebeinerrenn er i gang.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Birkebeinerrennet er for mange vinterens store treningsmål. I dag stiller 15.775 skiløpere til start for å ta fatt på den 54 kilometer lange turen fra Rena til Lillehammer.

Klokka 07.00 startet de første løperne fra Rena og ifølge løypesjef Tor Skraastad kommer det til å gå fort i dag.

– Det er kaldt på fjellet, og løypene kommer virkelig til å få satt seg. Bedre forhold har vi ikke hatt siden 2008, sier han.

Temperaturene målt klokka 07.00 viser at det er -9 grader på Rena, men -21 på fjellet. Arrangørene regner imidlertid med at det blir varmere utover dagen.

Vi har filma hele Birkebeinerløypa. Her kan du se hva løperne har i vente .

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.