NRK Meny
Normal

Mye folk i fjellet

Vinterferien er i gang flere steder i landet, og vintersportsstedene i Innlandet melder om nesten fullt belegg. Er du sent ute kan det bli vanskelig å få overnatting.

Skitur
Foto: Gunnar Lier, Lier, Gunnar

Tusenvis av ferieturister fra Oslo-området har nå inntatt fjell og vidde i Hedmark og Oppland. Hos Johan Moeim i Hafjell booking er så godt som alt av overnatting leid bort denne uka.

 - Vi har igjen fire ledige hytter av i alt 200, forteller Moeim.

Også i Norges største alpinanlegg, Trysilfjellet, er det mange gjester denne uka. Likevel er det fortsatt noe ledig, forteller daglig leder i Trysilfjellet booking, Ståle Elgshøen.

- Helt fullt er det ikke, så de som vil hit kan ringe eller besøke oss på internett for overnattinger, sier Elgshøen

 

ved bålet
Foto: Tor Ricardsen, Richardsen, Tor

Hytter mer populært enn hoteller

Bookingssjef for Lillehammer- Ringsakerfjellet, Nikolai Flaaten kan også melde om stor pågang, og det er særlig hytteferier som er populært.

- Det er større sjans for å få overnatting om du velger hotell, forteller Nikolai.  

For de som er ute i siste liten kan det også bli vanskelig å få overnatting flere dager i strekk.

- Det kan alltids dukke opp noe ledig her og der, men de som planlegger en lengre vinterferie med flere dager på samme hytte eller hotell er for sent ute. Derimot er det mye ledig i neste uke, forteller Nikolai.

Flotte forhold i fjellet

Daglig leder i Hafjell booking, Johan Moheim, kan på vegne av alle vintersportsstedene i innlandet fortelle om topp forhold.

I Trysil og Lillehammer er det i dag sol og ned mot  åtte minusgrader.  

Og dette melder Meteorologisk institutt om været i Hedmark og Oppland frem til mandag i neste uke:

"Tirsdag og onsdag ventes nordøstlig bris. Opphold og til dels pent vær. Litt stigende temperatur i fjellet, i lavlandet fortsatt kaldt, særlig om natten. Videre utsikter for dagene fra torsdag til og med søndag tyder på skiftende, senere nordlig bris og lite eller ingen nedbør. Litt stigende temperatur, men litt kaldere igjen i slutten av perioden."