NRK Meny
Normal

Muselort på kjøkkenet

Det ble funnet muselort på kjøkkenet på Mjøsvang hotell i Vang i Valdres. Nå er kjøkkenet stengt. Det er fire andre spisesteder i Hedmark og Oppland også. 

 

Det var muselort både i kjøkkenet og på tørrommet på Mjøsvang hotell.

- Muselorten lå i kriker og kroker og var ikke så veldig vanskelig å se. Da er det ikke trygt å lage og servere mat fra det kjøkkenet, sier Øyvind Tronstad, som er distriktsleder i Mattilsynet i Valdres.

Skuffet over muselort

Tronstad innrømmer at han ble overrasket. Kampanjen til Mattilsynet er varslet og hotellet måtte regne med å få besøk. 

- Vi hadde vel egentlig forventet at hotellet var litt ekstra skjerpet, så det var litt skuffende, sier Tronstad.

Betjeningen på hotellet vasket ned kjøkkentet og tørrommet med en gang, og tilkalte folk til å fjerne skadedyrene.

I løpet av onsdagen ble kjøkkenet godkjent og åpnet igjen.

Fem spisesteder stengt

Mattilsynet i Hedmark og Oppland stengt fem spisesteder så langt under kampanjen.

I Oppland ble også Sentrum Kro & Kinarestaurant på Leira stengt. Generelt dårlig hygiene og spor etter skadedyr var grunnen der.

I Hedmark er tre spisesteder stengt. Det er Sara gatekjøkken på Sagstua og Magnor Pizza på Magnor. På de to stedene var problemet dårlig renhold, dårlig merking av kjøttvarer og kjøleutstyr som ikke fungerte. Også Trysil Gjestegård ble stengt.

Kan bli sjuke

- Folk kunne bli sjuke av å spise på disse stedene, sier seksjonsleder i Mattilsynet i Sør-Østerdal, Harald Øverby.

Mattilsynet skal kontrollere over hundre spisesteder i løpet av sin tre uker lange kampanje. Så langt er det ikke så ille, men Øyvind Tronstad i Valdres, er langt fra fornøyd med at det finnes muselort på et kjøkken.

- Det er høst og musene vil gjerne inn, så det er rett tid å finne dette på. Men nettopp derfor må de som driver utestedervære veldig oppmerksomme på dette, sier Tronstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Hamar kommune vil ha sykehus

    Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten der jernbanestasjonen i byen ligger nå, eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

  • Hadde overgrepsbilder

    En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.

  • Matministeren til Innlandet

    Landbruks- og matminister Jon Georg Dale vil lære mer om landbruket i Innlandet og bruker de kommende tre dagene i Nord-Østerdalen, Rørostraktene og i Nord-Gudbrandsdalen. Han vil bl.a. besøke små matprodusenter.