NRK Meny
Normal

Motorsykkel i sitt rette element

Biblioteket i Hamar går utradisjonelle veger for å få yrkesfagelever til å lese mer.

Video Leselyst ved å stille ut

De har tilbudt elevene å få stille ut gjenstander og bøker som har å gjøre med deres yrke. Dermed ble både hårfrisyrer, kofferter og motorsykler stilt ut i biblioteket.

– Dette er bedre enn å være på skolen og var en grei start på ferien, sier en av elevene, Knut Martin Frydenberg.

Lesing viktig i alle fag

– Vi har tro på denne metoden, sier Hanne Sine Andresen, prosjektleder i "Lese for å mekke".

– I alle yrker er leseferdigheter helt sentralt. Du må kunne lese for å beherske faget ditt, og for å kunne følge alle forskrifter.

Leseferdigheter i fokus

En undersøkelse viser at leseferdighetene blant yrkesfagelevene er lavere enn gjennomsnittet. Meningen er at prosjektet i Hamar bibliotek skal skape mer leselyst.

Av yrkesfagelevene som gikk påbygging i fjor var 11% som sluttet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.