NRK Meny
Normal

Velkommen til talentkonsert

Nå kan du skaffe deg gratis billetter til finalen i Toneprisen 2017. Lørdag 21. oktober møter du seks av de aller største musikktalentene i Innlandet, i Hamar kulturhus.

Fabrice Bligoud Vestad

TONEPRISEN: Seks ungdommer mellom 19 og 22 år med helt forskjellige, musikalske uttrykk, kjemper i finalen i Kirsten Flagstadsalen.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Finalen i Innlandets største musikkonkurranse kan by på en variert konsertopplevelse med svært talentfulle utøvere. Publikum får i tillegg til finaleprogrammet oppleve Tonepris-vinneren fra 2015, Mari Midtli, som har med seg Mads Erik Odde og Bjørn Kåre Odde på scenen. Et sax ensemble fra Hamar og Ps:dance Kompani skal også opptre.

Bestill gratisbilletter her: Hamar kulturhus

Ny finale i nytt hus

Finalejuryen i Toneprisen 2017 består av Ole Edvard Antonsen (leder), Ingrid Olava og Vegar Vårdal.

Toneprisen har vært arrangert annethvert år siden 2007 og er et samarbeid mellom Toneheim folkehøgskole, Eidsiva Energi og NRK Hedmark og Oppland. Den første finalen ble holdt i Domkirkeruinene i Hamar i 2007, deretter ble Maihaugen i Lillehammer finalestedet. Ti år etter, holdes finalen igjen i Hamar, denne gangen i kulturhuset.

Sjekk nettsiden til Toneprisen: Toneprisen 2017

Her er finalistene:

Hannah Veslemøy Narvesen

Hannah Veslemøy Narvesen finalist Toneprisen 2017

SLAGVERK OG JAZZ: Hannah Veslemøy Narvesen fra Kristiansand / Toneheim folkehøgskole

Foto: Ruth Barsten / NRK

Hannah (19) spiller slagverk, og i Hamar kulturhus har hun med seg Henrik S. Dalen på kontrabass og Martin Sandvik Gjerde på piano. De spiller låta «Arrows and Loops» av Ari Hoenig.

Fredrik Segelstad

Fredrik Segelstad

GITAR OG SANG: Fredrik Segelstad fra Lillehammer.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Fredrik (22) spiller gitar og synger egne låter. Han har med seg Viktor Balch Barth på gitar på låtene «Between the Lines» og «I'll be Fine».

Espen Langseth Folkestad

Espen Langseth Folkestad

GITAR OG SANG: Espen Langseth Folkestad fra Lillehammer

Foto: McKenzie Price / privat

Espen (22) spiller gitar og synger sine egne låter. Han er alene på den første og sammen med sin bror, Simen Langseth Folkestad, og Andreas Rukand på den andre, henholdsvis «Timelaps» og «Please don't make this Road go Home».

Eir Vatn Strøm

Eir Vatn Strøm Toneprisen 2017

FOLKETONER: Eir Vatn Strøm fra Oslo / Toneheim folkehøgskole

Foto: Ruth Barsten / NRK

Eir (20) synger folketoner alene, uten musikere. Hun vil framføre «Den svalande vind» og «Folkestadvisa», begge etter Unni Løvlid.

Fabrice Bligoud Vestad

Fabrice Bligoud Vestad

KLASSISK PIANO: Fabrice Bligoud Vestad fra Hamar.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Fabrice (19) spiller klassisk piano. Han framfører «Jeux d'eau» (Maurice Ravel) og «Mercutio fra Romeo og Julie» (Sergey Prokofjev). Fabrice var også med i finalen i Toneprisen 2015.

Oskar Hermann

Oskar Hermann Toneprisen 2017

KLASSISK TUBA: Oskar Hermann fra Ringsaker.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Oskar (21) spiller klassisk tuba. Han blir akkompagnert av Sigstein Folgerø på piano. Han skal framføre et verk i fire satser, nemlig «Sonate i F» av Benedetto Marcello.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.