NRK Meny
Normal

Mordbrann-sak ferdig etterforsket

Politiet er nå ferdig med etterforskninga mot mannen i 60-åra som blant annet er siktet for tre tilfeller av mordbrann i Kongsvinger. Saken kommer opp for retten om tre uker.

Leilighetskompleks i Amundvegen, Kongsvinger

Dette leilighetskomplekset ble påtent flere ganger.

Foto: Vera Wold / NRK

I løpet av ni måneder brant det til sammen sju ganger i eller i nærheten av en bygning i Amundvegen i Kongsvinger. Ingen personer ble skadet. I desember ble en mann i 60-årene pågrepet i saken.

Mann siktet for mordbrann

Ferdig etterforsket

Politiet anser seg nå ferdig med etterforskninga, og saken er nå oversendt Statsadvokaten i Hedmark og Oppland. Det opplyser politijurist Bjørn Pettersen. Mannen ble varetektsfengsel for fire nye uker sist uke, og det betyr at han blir sittende i fengsel inntil saken starter i Glåmdalen tingrett i uke 40.

– Det er en svært omfattende siktelse med 20 punkter. Han er siktet for tre tilfeller av mordbrann, så det er en alvorlig siktelse, sier Pettersen.

De alvorligste punktene har en strafferamme på 21 års fengsel.

Jaktet brannstifter

Politiet startet jakta etter en brannstifter etter en rekke branner i et leilighetskompleks i Kongsvinger. Etter en bilbrann i begynnelsen av desember mente politiet at de kunne knytte en mann i 60-årene til alle brannene, og pågrep og siktet ham for grovt skadeverk. Det er tekniske bevis og vitneobservasjoner som politiet mener knytter ham til saken.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet, men mener han ikke har noe med brannene å gjøre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND