NRK Meny
Normal

Mohamad møtte kongeparet

Kongeparet hilser på Mohamad Hadi Hamed fra Brumunddal som ble hardt skadet under terrorangrepet på Utøya 22. juli og er pasient ved Sunnaas sykehus.

Mohamad hilser på kong Harald

Mohamad Hadi Hamed (21) fra Brumunddal tar imot kongeparet på Sunnaas sykehus.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Hyggelig å hilse på deg, utbrøt dronning Sonja.

Kong Harald og dronning Sonja ble ønsket hjertelig velkommen av et av ofrene for terrorangrepene 22. juli, Mohamad Hadi Hamed (21) fra Brumunddal, da de torsdag besøkte Sunnaas sykehus på sitt årlige julebesøk.

– Hyggelig å hilse på deg

I tråd med kongehusets årlige tradisjon å besøke noen før jul, ankom kongeparet like over klokka 11.00 Sunnaas sykehus på Nesodden utenfor Oslo.

På programmet sto møter med flere av de overlevende fra terrorangrepene 22. juli, underholdning og omvisning av pasienter. To minutter før anmeldt tid ankom dronning Sonja og kong Harald sykehuset.

Utenfor inngangen ventet Mohamad Hadi Hamed sammen med direktør Einar Magnus Strand og styreleder Stein-Are Agledal.

– Så hyggelig å hilse på deg, utbrøt dronningen da hun hilste på Hamed.

Mistet arm og bein

Fem måneder etter angrepene er den 21 år gamle irakeren fra Brumunddal fremdeles innlagt på sykehuset. Han overlevde møtet med Anders Behring Breivik, men sitter i rullestol etter å ha mistet en arm og et bein av skuddskadene han ble påført på Utøya 22. juli.

Av de overlevende fra terrorangrepene har åtte vært på langvarig rehabilitering på Sunnaas sykehus. Tre var overlevende fra regjeringskvartalet og fem fra Utøya. Av de åtte er to fremdeles innlagt på sykehuset, men sju var til stede på sykehuset under kongeparets besøk torsdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND