NRK Meny
Normal

Moelven-konsernet går så det suser

113 millioner før skatt er resulatet før skatt for Moelven-konsernet, som leverer sine beste tall på mange år.

 

113 millioner før skatt er resulatet før skatt for Moelven-konsernet, som leverer sine beste tall på mange år.

Moelven-konsernet hadde sitt beste resultat på fem år i fjor.

Resultatet før skatt ble på hele113 millioner kroner.

Samlet har Moelven økt driftsinntektene med 230 millioner kroner i forhold til året før, og de satte salgsrekord med over 6 milliarder kroner.

 - Det gode resultatet har flere årsaker. Markedene konsernet opererer i har hatt en positiv utvikling i 2005, og årets siste kvartal ble avsluttet med en markedsaktivitet som var noe høyere enn tidligere år. Vi har de siste to årene hatt fokus på å samordne virksomhetene vi har kjøpt opp i årene før. Det har fra og med 2004 blitt iverksatt en rekke interne effektiviseringstiltak, hvorav mange nå har begynt å gi resultateffekter, sier konsernsjef Hans Rindal i Moelven Industrier ASA.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fraråder Lillehammer-riving

    Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

  • Kjørte på anleggsbil

    To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

  • Fyrte opp ute på verandaen

    Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.