NRK Meny
Normal

Mobilen avslører farlige bilister

Takket være mobiltelefon blir stadig flere farlige bilister avslørt.

Bilist
Foto: Scanpix

Politiet mottar stadig flere tips om ruspåvirka sjåfører fra andre bilister.

Dermed øker sjansen for at flere blir tatt før det skje alvorlige ulykker.

Rusmidler er en av de viktigste årsakene til trafikkulykker, og årlig blir rundt 7000 bilister tatt for å kjøre i påvirket tilstand. Politiførstebetjent ved operasjonssentralen i Hedmark, Trond Sulen, bekrefter at de får inn flere tips etter at mobiltelefon ble allemannseie.

- Folk er flinke til å tips om ting de ser langs veien. Det er gledelig, sier Sulen.

Flere personer NRK har snakket med sier at de har tipset politiet om merkelig kjøring, eller at de ville ha tipset dersom de hadde observert slik atferd i trafikken.

Ikke alle tips sjekkes

I løpet av sist helg fikk operasjonssentralen i Hedmark 34 meldinger som kun gjaldt forhold i trafikken, og 11 av dem dreide seg om merkelig kjøring, som kunne skyldes promillekjøring. Ikke alle tips blir sjekket, sier Sulen.

- Det har vi ikke kapasitet til, men vi prøver så godt vi kan.

Tips fra yrkessjåfører, som er vant til å lese trafikk-bildet blir oftest tatt mer seriøst. Det er fortsatt mange som ringer inn tulletelefoner til 112, forteller Sulen.

- Får vi inn flere tips om samme bilist er det likevel grunn til å ta dette seriøst og sette folk på saken, sier Sulen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil endre navn på storfylket

  Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

 • Nyvalgt fylkesleder KrF

  Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

  Oluf Maurud
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Mistillit til Listhaug

  Med noen unntak mente KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland at landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK