NRK Meny
Normal

Mobilen avslører farlige bilister

Takket være mobiltelefon blir stadig flere farlige bilister avslørt.

Bilist
Foto: Scanpix

Politiet mottar stadig flere tips om ruspåvirka sjåfører fra andre bilister.

Dermed øker sjansen for at flere blir tatt før det skje alvorlige ulykker.

Rusmidler er en av de viktigste årsakene til trafikkulykker, og årlig blir rundt 7000 bilister tatt for å kjøre i påvirket tilstand. Politiførstebetjent ved operasjonssentralen i Hedmark, Trond Sulen, bekrefter at de får inn flere tips etter at mobiltelefon ble allemannseie.

- Folk er flinke til å tips om ting de ser langs veien. Det er gledelig, sier Sulen.

Flere personer NRK har snakket med sier at de har tipset politiet om merkelig kjøring, eller at de ville ha tipset dersom de hadde observert slik atferd i trafikken.

Ikke alle tips sjekkes

I løpet av sist helg fikk operasjonssentralen i Hedmark 34 meldinger som kun gjaldt forhold i trafikken, og 11 av dem dreide seg om merkelig kjøring, som kunne skyldes promillekjøring. Ikke alle tips blir sjekket, sier Sulen.

- Det har vi ikke kapasitet til, men vi prøver så godt vi kan.

Tips fra yrkessjåfører, som er vant til å lese trafikk-bildet blir oftest tatt mer seriøst. Det er fortsatt mange som ringer inn tulletelefoner til 112, forteller Sulen.

- Får vi inn flere tips om samme bilist er det likevel grunn til å ta dette seriøst og sette folk på saken, sier Sulen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Frityrkoker tok fyr

    Nødetatene er på veg til Disenå i Sør-Odal, der det har tatt fyr i en frityrkoker i enebolig. To personer skal ha fått i seg noe røyk, melder politiet på Twitter.

  • Brann i garasje i Moelv

    Brannvesenet har rykket ut til brann i en garasje like nord for Moelv sentrum og har kontroll på brannen. Ingen er skadd og det er ikke spredningsfare.

  • Flere mobbesaker til fylkesmennene

    Fylkesmannen i Oppland har fått inn dobbelt så mange mobbesaker fra skoler, som Fylkesmannen i Hedmark fra august og ut året i fjor, viser oversikt fra Elevundersøkelsen 2017. I Hedmark har det kommet inn 16 mobbesaker, mot 33 i Oppland.