NRK Meny
Normal

Her er den nye «OL-floka»

– Jeg fikk gåsehud og tårer i øynene! Artisten Mo fra Hamar fikk i dag se den offisielle dansen til den offisielle OL-låta.

dag ble den offisielle OL-dansen presentert i Hamar kulturhus av dansere fra Stange videregående skole.

TØFT: - Tøff dans og tøff låt, mente danse-elevene fra Stange videregående skole om den offsielle OL-låta og OL-dansen.

Alle OL må naturligvis ha sin egen låt - og sin egen dans. I formiddag ble den offsielle låta til ungdoms-OL på Lillehammer, "Go beyond. Create Tomorrow.", presentert i Hamar kulturhus. Og ikke bare låta, men også den offisielle OL-dansen!

Der folk er

– Det var vår idé, sier teatersjef i Teater Innlandet, Janne Langaas.

Arrangørene av YOG 2016 på Lillehammer sa tidlig at OL ikke bare skulle være et idrettsarrangement, men også et kulturarrangement. Da bestemte Teater Innlandet seg for å bidra.

– Vi hadde lyst til å lage noe som vil synes der folk er, og da ble det fort en dans. Og har vi en dans, så måtte vi også ha en låt, sier Langaas.

Gave til ungdoms-OL

Den offisielle låta til ungdoms-OL framføres av Mo og Sirius, og er skrevet av Peter Baden og Sigve Bull. Koreografien til dansen er laget av Camilla Tellefsen.

I formiddag var det elever fra Stange videregående skole som viste fram dansen, som kanskje blir like populær under OL-dagene som det "OL-floka" ble i 1994.

– Teater Innlandet har nå laget dansen, vi har vært med å produsere låta og nå gir vi den fra oss, som en gave, til ungdoms-OL, sier Janne Langaas.

Tøff låt og tøff dans

– Vi lærte dansen i går, sier Anna Benedicte Andresen og Michael Juliussen, to av danserne fra Stange videregående skole.

– Dansen ble veldig tøff. Og når låta er så bra, så må nesten dansen bli like tøff også, sier Andresen.

Mo sammen med danserene som presenterte den nye OL-dansen.

GÅSEHUD: Tirsdag formiddag presenterte dansere fra Stange videregående skole den offisielle dansen til ungdoms-OL - til 20 i stil! Mo synger på låta, og han fikk gåsehud av ungdommenes dans.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Gåsehud og tårer

I dag var Mo bare tilskuer til dansen - men artisten fra Hamar likte det han så:

– Jeg fikk gåsehud og tårer i øynene, og jeg hadde så lyst til å gå og danse med dem, sier Mo.

Den sjansen får han imidlertid når OL-låta skal framføres "live" under Idrettsgallaen lørdag.

– Det gleder jeg meg skikkelig til, og da skal jeg ikke stå stille, for å si det sånn! Da skal jeg være meg selv og få det ut!

En ære

– Ungdoms-OL? Hva er det?

Slik reagerte Mo da han ble spurt om å synge OL-låta "Go beyond. Create tomorrow." Men tonen ble raskt en annen:

– Det er en ære å få synge låta! Det er jo dette jeg brenner for, å inspirere ungdom. Det er en ære at de ville ha meg med, sier Mo.

Og låta kommer du garantert til å høre mye framover - og kanskje kommer du til å lære deg dansen også?

– Vi håper i alle fall at de lokale arrangørene plukker opp låta slik at både unge og eldre på tribunene kan danse i vei, sier Janne Langaas.