NRK Meny
Normal

Mjøsormen lever!

I hvert fall gjør den det akkurat nå, for i dag ble den sjøsatt på Jessnes.

Hjemmelagd sjøorm

Sjøormen Mjøsin er snekret sammen av oppblåsbare haier, en luftmadrass, søppelsekker, tape og ballonger. Søndag ble den sjøsatt på Jessnes.

Foto: Edgar Malman

– Det var kjempestemning!

Det sier Edgar Malman, for anledningen sjøormgeneral, om søndagens sjøsetting av Mjøsormen, som har fått navnet Mjøsin.

– Det var nok rundt 100 personer til stede, og det var konsert og god stemning. Alle som var der var fornøyde og synes det var gøy, forteller Malman.

Hjemmesnekret sjøorm

Edgar Malman

Edgar Malman var storfornøyd med søndagens sjøsetting av Mjøsormen. Han håper nå på å få til en årlig sjøormfestival.

Foto: Mette Finborud Børresen

Han er en av hjernene bak den nyskapte og hjemmesnekrede Mjøsormen, som er satt sammen av tre oppblåsbare haier, en luftmadrass, søppelposer og tape.

– Også har den gule ballonger til øyne, forteller Malman som forteller at det i år er 500 år siden sjøormen i Mjøsa skal ha blitt observert for første gang.

Siden har det vært mye mystikk rundt Mjøsormen, og skuespiller og Hamar-mann, Ragnar Dyresen, var til stede under dagens sjøsetting og fortalte noen av mytene og sagnene rundt ormen.

Håper på en sjøormfestival

Malman forteller at han og de andre i sjøorm-gjengen har planer om en sjøormfestival, og at sjøsettingen av Mjøsin i dag var startskuddet.

– Planen er en årlig sjøormfestival her på Jessnes. Og jeg kan røpe at vi allerede nå har skaffet oss sponsorer slik at vi kan oppgradere neste års sjøorm. Da kan Mjøsin by på både vannsprut og fyrverkeri.

Hvor lenge Mjøsin blir liggende på Mjøsa nå, vet han ikke.

– Jeg hadde tenkt til å ta den inn i kveld, men den er ankret opp, så kanskje den blir liggende noen dager.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND