NRK Meny
Normal

Ønsket tilleggsparagraf til tiltalen

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal mener det mangler en paragraf i tiltalen mot Vågå-ordfører Rune Øygard.

Nina Braathen Hjortdal og Thorbjørn Klundseter

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal og statsadvokat Thorbjørn Klundseter i retten tirsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Bistandsadvokaten ønsket at Straffelovens paragraf 193 skulle legges til tiltalen i saken.

Deltok på turer

Nevnte paragraf omtaler misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, til seksuell omgang og dette kan straffes med fengsel inntil 6 år.

– Jeg begrunner det med det at min klient forklarer at Øygard, i kraft av sin ordførerstilling, har hatt henne med på turer og møtt toppolitikere, til og med statsministeren.

Hjortdal påpeker at jenta også har deltatt på flere møter.

– Tiltalen er slik

– Det er under disse turene en del av disse overgrepene har skjedd, da mener jeg det er på sin plass at den bestemmelsen blir tatt med.

Aktor Thorbjørn Klundseter forholder seg kun til den aktuelle tiltalen og vil ikke spekulere.

– Nå tenker jeg ingenting om akkurat dette. Spørsmålet har blitt reist fra bistandsadvokaten tidligere og det har ikke blitt tatt ut tiltale på det og da er det det som gjelder. Tiltalen er slik den er.

Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år.

Straffeloven § 193

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil fjerne merkekrav i Birken

  Skiløperen Petter Soleng Skinstad mener krav til merket i Birken må fjernes. Til OA sier Soleng Skinstad at deltakerantallet i Birkens arrangementer lider av merket-fokuset. Det er for lettvint å skylde på dårlige snøvintre og færre løpere, sier han.

  Petter Soleng Skinstad holder skiene sine og jubler inne i Håkons Hall.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Buss for tog

  Det er stengt for togtrafikk mellom Tangen og Eidsvoll pga. feil på en sporveksel ved Strandlykkja. Det er buss for tog inntil videre, melder Bane Nor. Regn med forsinkelser.

 • Håper forlik lettere gir ny jobb

  Den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal, Håkon Rydland, håper på større mulighet til ny jobb etter forlik i saken. Et meklingsmøte endte med at kommunen betaler erstatning på 550 000 kroner, i tillegg til å dekke hans saksomkostninger på 282 000 kroner.

  Håkon Rydland
  Foto: Dag Kessel / NRK