Normal

Minibanker brøt sammen

Flere minibanker brøt i formiddag sammen fordi folk hamstrer penger i frykt for bank-konflikt.

 

Bankkaos
Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

Bankene har i hele dag jobbet for å få forbindelsen opp igjen, men minibanklinjene vil fortsatt være ustabile på grunn av kontant-hamstringen. 

Må ha tålmodighet

Rundt 70 mennesker sto i kø i Sparebanken Hedmark sine lokaler i Elverum i formiddag.

- Her må man ha tålmodighet, sier Ann Britt Kirkelund. Hun skulle ta ut litt penger i tilfelle det blir bankstreik fra mandag. "Vi beklager at minibanken midlertidig er ute av drift" var meldinga som fikk køen til ikke å rikke seg en milimeter. Grunnen var linjefeil fordi minibanken var overbelasta.

Da de andre ga opp og forlot køen fungerte plutselig minibanken igjen slik at Kirkelund fikk tatt ut penger. Men når nestemann skulle prøve seg igjen var linjene nede igjen.

Vil ikke ha fulle minibanker

Sparebanken Hedmark vil fylle etter i minibankene, men vil av sikkerhetsgrunner ikke ha fulle banker, som kan friste ranere.

Dermed kan folk oppleve tomme minibanker også i helga, sier viseadministrerende direktør i Sparebanken Hedmark, Harald Andris Hamre.

Han er overraska over at det er så mye folk som tar ut penger nå. De fleste regner med at det ikke blir en langvarig konflikt. Hamre kan heller ikke skjønne at folk ikke klarer seg uten kontakter et par dager. Han synes folk overreagerer.

Tar det med godt humør

Unni Silkebekken som sitter i skranken i Sparebanken Hedmark fikk det svært så travelt i dag siden minibanken ikke fungerte.

- Vi må ta det med godt humør. Stort sett er folk positive, sier hun.