Millionunderskudd i Storhamar Håndball

Regnskapet viser et underskudd på 1,3 millioner kroner i 2014, og klubben har en negativ egenkapital på 3 millioner kroner.

Storhamar håndball

RØDE TALL: Det store underskuddet i Storhamar Håndball Elite forklares blant annet med fordeling av gjeld mellom topp og bredde, feilførte sponsorinntekter og svikt i inntekter fra kunder.

Foto: Knut Sveen / NRK

Mandag gjennomførte Storhamar Håndball Elite sitt årsmøte, og ifølge avisa Hamar Dagblad viser regnskapet at klubben er i betydelige økonomiske problemer.

I vår ble det kjent at klubben ikke hadde betalt gjelden til kommunen på to år. Og tallene som ble lagt fram på årsmøtet er stygge.

Klubben fikk et underskudd på 1,3 millioner kroner og har en negativ egenkapital på tre millioner kroner i 2014. Det store underskuddet forklares blant annet med fordeling av gjeld mellom topp og bredde, feilførte sponsorinntekter og svikt i inntekter fra kunder.

Vil mobilisere

Påtroppende leder Øystein Holtet er ifølge Hamar Arbeiderblad sterkt uenig med revisorene som mener det brenner et blått lys for klubben. Han mener at mobilisering av medlemmene skal få skuta på rett kjøl.

– Vi må betale husleia i ny hall. Det skal vi klare med felles innsats, sa Holtet og understreket at både han ville være lydhør for ideer og innspill, sier Holtet til Hamar Arbeiderblad.