Driverne på Gammelstu Stai i Stor-Elvdal har investert tre millioner i nytt fjøs for sine ammekyr. Idag har de 20 , men dette kan økes til 60 uten at de må ha mere arbeidskraft.
Rasjonell drift
På garden er all drift lagt opp på en mest rasjonell og økonomisk måte. Mating av kyrne og lufting av det store fjøset skjer automatisk.
Brukerne har også jobbet nært med Mattilsynet for å få godkjent og bygget eget pølsemakeri på gården. En fagutdannet pølsemaker står for det daglige ansvaret.
De har inngått avtale med Meny-kjenden for levering av varer på nyåret. Målet er at alt kjøttet fra egen gård skal foredles på pølsemakeriet.
Kort veg fra fjøs til matbord
For å produsere best mulig mat er det viktig å unngå transport av dyr over for lange strekninger, sier gårdbruker Annbjørg Svenkerud.
- Vi satser på godt salg gjennom gårdsbutikken vår. Kortreist mat er viktig i forhold til å bruke varene der de er. Det er ikke riktig å sende kjøttet hit og dit. Kjøttet er best når det foredles der det er, sier Svenkerud.