NRK Meny
Normal

Millioner av etterkommere i USA

Norsvin i Hamar skal lever grisesæd for mange millioner til USA. Avtalen betyr at norske svin får millioner av etterkommere i Amerika. 

Inn:

 

Norsk svinesæd eksporteres til USA.
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Norsk gris kan hvert år framover få millioner av etterkommere i USA. Det blir trolig resultatet av avtalen Norsvin i Hamar har inngått med det amerikanske selskapet Genetiporc. En svært viktig avtale for Norsvin, forteller avlsansvarlig Bjarne Holm.

 

Millioner etterkommere 

Avtalen kan bety at norsk gris får mellom 10 og 15 millioner etterkommere i USA årlig, om noen år. Til sammenligning slaktes det 1,5 millioner gris i året i Norge.  Avtalen vil komme norske svineprodusenter til gode, ved at den finansierer fortsatt norsk satsing på svineavl.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vegen mellom Otta og Sel åpen

    Fv 435 mellom Otta og Sel er nå åpen for trafikk igjen etter at den var stengt på grunn av et snøras. Geolog og skredeksperter har vurdert at det ikke er fare for nye ras nå.

  • Blir ikke rik på skihopping

    Henrik Kristoffersen tjente dobbelt så mye på én seier som OL-gullvinner Maren Lundby (bildet) har gjort hele denne sesongen på skihopping. Det skriver Aftenposten. Maren Lundby har tjent inn 297 400 kroner i premiepenger i verdenscupen.

    Maren Lundby
    Foto: Helle Fjelldalen