NRK Meny
Normal

Millioner av etterkommere i USA

Norsvin i Hamar skal lever grisesæd for mange millioner til USA. Avtalen betyr at norske svin får millioner av etterkommere i Amerika. 

Inn:

 

Norsk svinesæd eksporteres til USA.
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Norsk gris kan hvert år framover få millioner av etterkommere i USA. Det blir trolig resultatet av avtalen Norsvin i Hamar har inngått med det amerikanske selskapet Genetiporc. En svært viktig avtale for Norsvin, forteller avlsansvarlig Bjarne Holm.

 

Millioner etterkommere 

Avtalen kan bety at norsk gris får mellom 10 og 15 millioner etterkommere i USA årlig, om noen år. Til sammenligning slaktes det 1,5 millioner gris i året i Norge.  Avtalen vil komme norske svineprodusenter til gode, ved at den finansierer fortsatt norsk satsing på svineavl.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.