NRK Meny
Normal

Milliardkontrakt til KA Raufoss

Kongsberg Automotive Raufoss har fått en milliardkontrakt som sikrer 200 personer arbeid de ti neste årene.

Bremserørskoblinger
Foto: KA Raufoss

KA Raufoss skal levere bremserørskoblinger til en av verdens største lastebil- og bussprodusenter.

Omsetningen vil i følge en børsmelding øke med opptil 200 millioner kroner i ti år, og er det største kontrakten som selskapet har inngått.

Avtalen innebærer at dagens messingløsninger innen bremserørskoblinger skal erstattes med komposittmateriale som er bedre i bruk.

Flyttes ut etterhvert

I tillegg til arbeidsplassene på Raufoss skal det også etableres produksjon i Amerika og Asia etterhvert som behovet avdekkes. De nye produksjonslinjene vil først kjøres i gang på Raufoss, for deretter å bli flyttet til andre kontinenter.

I børsmeldingen opplyses det at KA Raufoss skal være ledende i et teknologiskifte innen et marked som vil oppleve betydelig rasjonalisering i tiden framover.

Nye muligheter

De nye produktene som er utviklet er et globalt system med lokale tilpasninger, noe som åpner nye muligheter verden over. Blant annet vil KA Raufoss utvikle mer av trykkluftsystemet på lastebiler og busser.

Fra før har Raufoss inngått en kontrakt på komposittkoblinger med en annen kunde som gir en

årsomsetning på rundt 75 mill kroner. Men dette er bare starten fordi flere andre kunder vurderer overgang til løsningen fra KA Raufoss.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.