Mikko knuste alle – ble norgesmester

Mikko Kokslien fra Lillehammer var sterkest i langrennsløypa og vant NM-gullet i kombinert i dag. – Jeg har fått mye energi av å bli far, sier norgesmesteren.

Mikko Kokslien jubler med ski og staver i hendene.

GOD: Mikko Kokslien hadde Jørgen Graabak på bakskia omtrent hele løpet, men slo til i de to siste bakkene og kom alene inn på oppløpet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hopprennet i årets NM ble avviklet i Midtstubakken i Oslo fredag, mens langrennet gikk på Beitostølen lørdag.

Kokslien var nummer sju etter hopprennet, men det var ingen som klarte å holde farten til Lillehammer-løperen i dag.

– Dette var kjempegøy! Jeg følte meg egentlig bra fra start til mål, sa en andpusten Kokslien til NRK rett etter at han hadde glidd over målstreken.

Hadde taket på Graabak

Mikko Kokslien gikk ut 26 sekunder etter gårsdagens hoppvinner Espen Andersen fra Lommedalen i dagens renn, men det viste seg raskt at kampen om NM-gullet kom til å stå mellom to løpere – nemlig Kokslien og Jørgen Graabak fra Byåsen.

I sommer slo Lillehammer-løperen Graabak i en spurt i et rulleskirenn, men ville ikke havne i en ny spurt denne gangen.

– Det var artig å knekke Jørgen! Jeg var litt spent underveis og nervøs på hvordan han var, men jeg fikk litt svakhetstegn på han allerede på førsterunden, så da var det gøy å ta han, sier Kokslien.

Foreldre-effekten?

Ikke lenge før kombinertgutta forsvant ut i løypene på Beitostølen, hadde Marit Bjørgen gjort comeback etter at hun ble mor, og vant like godt hele rennet.

«Alle» snakket om den berømte foreldre-effekten, og siden Kokslien også akkurat har blitt far for første gang, fikk den teorien vann på mølla da kombinertgjengen var ferdig med sitt NM.

– Det å starte med konkurranser igjen nå har føltes litt fjernt, men så skjedde det noe da jeg begynte å hoppe på mandag. Da ble det bare skrudd om, sier Kokslien.

Mikko Kokslien går langrenn.

BRA DRIV: En Mikko Kokslien i god langrennsform er ikke å kimsa av. I dag slo han resten av kombinerteliten og stakk av med NM-gullet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Har du fått en «pappa-boost»?

– Ja, jeg føler meg bra og har mer overskudd både fysisk og psykisk etter at jeg ble far. Jeg får mye energi av det, og jeg blir tvunget til å slappe litt mer av enn jeg er vant til mellom slagene, forteller norgesmesteren.

Mikko Kokslien har trent godt i hele sommer og har et stort mål denne sesongen. Med finsk mor gleder han seg spesielt mye til å gå på sin andre «hjemmebane», nemlig Lahti, under VM i februar.

– Jeg har drømt om å gå først over målstreken i Lahti siden jeg var liten gutt, så det hadde vært stas å gjøre det!