NRK Meny
Normal

Mette Marit delte ut manuspris

Lillehammer (NRK): Kronprinsessen besøkte studentfestivalen fredag. I tillegg til å dele ut pris, fikk Mette Marit treffe flere av festivaldeltakerne.

Mette Marit møter ungdommer på kulturhuset Banken

SAMTALE: Kronprinsessen møtte ungdommer på kulturhuset Banken i Lillehammer.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Kronprinsessen ankom Lillehammer kino like før klokken 12 fredag. Der fikk hun se vinnerfilmen i kategorien UNG og benyttet muligheten til å gratulere festivalen som i år fyller 30 år.

– Først og fremst må jeg få lov til å gratulere jubilanten og alle dere som er her på festivalen, sa kronprinsessen fra talerstolen.

Amandus startet onsdag denne uken og pågår frem til søndag. Arrangørene har i år fokus på manuskript som kunstform og arrangerer derfor egen manuskonkurranse og manusverksted.

Møtte unge kunstnere

Flere priser skal deles ut i løpet av festivalen, blant annet Manusprisen Ung som ble delt ut av festivalens høye beskytter kronprinsesse Mette Marit.

Etter filmvisning og prisutdeling på Lillehammer kino besøkte kronprinsessen Kulturhuset Banken hvor det var verksted i regi for ungdom 15–20 år. Hun fikk møte og samtale med flere av deltakerne på festivalen.

Kronprinsesse Mette Marit snakker med ungdommer på Kulturhuset Banken

TETT PROGRAM: Kronprinsessen fikk se film og besøkte Kulturhuset Banken under besøket i Lillehammer.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

30-årsjubileeum

Den fem dager lange festivalen består av kurs, seminarer, prisutdelinger og visning av filmer laget av ungdom og studenter.

Festivalen ble til etter at Amandusfestivalen og Den norske studentfilmfestivalen i fjor ble slått sammen. Amandsusfestivalen ble opprettet i 1987 og feirer dermed 30 år i år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To skadet i bilulykke

  To personer er fraktet til sykehus etter en kollisjon der tre biler var innblandet. Kollisjonen skjedde i Gravåsvegen i Snertingdalen. Ifølge politiet mistet den ene bilen kontrollen, og kjørte inn i de to andre. Det er store materielle skader.

 • – Har forståelse for ordførerne

  Styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger sier hun har forståelse for at ordførerne rundt Mjøsa vil fremme sine kommuner for å få et sykehus. – Men et sykehus ved Mjøsbrua er utredet i flere år og prosessen har skapt en slags enighet, sier hun.

  Anne Enger og Morten Lang Ree
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Bilulykke Nordsinni

  To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.