NRK Meny
Normal

Mer E6-trøbbel

I natt havnet enda en trailer i feil kjørefelt på E6 i Øyer. I løpet av få uker har tre kjøretøyer havnet i feil kjørefelt på 0-visjonsstrekningen.

Midtdeler E6 i Øyer
Foto: Lars Kristian Skjetne / NRK

Starten på 0-visjonsvegen i Øyer er blitt ei trafikkfelle.

Klokka ett i natt kjørte en trailer inn på feil side av midtdeleren ved Hafjell, før den kjørte ut av vegen og veltet.

Vegen var stengt i flere timer i nordgående retning.

Vegvesenet overrasket

Prosjektlederen for 0-visjonsvegen i Lillehammer og Øyer, Anders Godal Holt, er overrasket at over at det skjer så mange ulykker og nestenulykker der prosjektvegen på E6 starter i Øyer.

 

Anders Godal Holt, leder 0-visjonsprosjektet E6
Foto: Lars Kristian Skjetne / NRK

Han sier idag at de nå vurderer å sperre muligheten for forbikjøringer på en lengere strekning nord for midtdeleren, men med mulighet for at kjøretøyer kan komme seg tilbake i rett fil dersom de befinner seg i feil kjørebane.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Nr. 6 i korps-NM

    Kolbu janitsjarsjarkorps med dirigent Christian Tennfjord ble nummer 6 i helgas norgesmesterskap for janitsjar, i regi av Norges musikkorpsforbund. De var 3,5 bak vinneren Christiania blåseensemble. Dette er korpsets beste plassering noensinne.

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.