NRK Meny
Normal

Menn betalte sikta overlege etter utpressing

Tre menn har betalt den overgrepssikta overlegen fra Hedmark mellom 25 000 kroner og 150 000 kroner.

Sykehuset i Elverum

Den sikta mannen fra Hedmark jobbet ved sykehuset i Elverum.

Foto: Tore Meek / Scanpix

Ifølge politiet er siktelsen mot mannen nå utvidet med fire nye fornærmede. Dette er fire menn som den sikta 38-åringen fra Hedmark har forsøkt å presse penger fra.

Betalte etter utpressing

Tre av disse har betalt siktede mellom 25 000 kroner og 150 000 kroner, ifølge politiet.

– Så langt er det i siktelsen inntatt fem menn som har vært utsatt for pengeutpressing av fornærmede, forteller politiinspektør Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt.

Den tidligere overlegen fra Hedmark er blant annet tiltalt for å truet seks jenter til å ha seksuell omgang med seg selv. 38-åringen mistet jobben ved Sykehuset Innlandet i Elverum, og har også mistet sin lege-autorisasjonen.

Han skal ha fått jentene til å filme eller ta bilde av at de hadde sex med seg selv og etterpå sende filmen eller bildene til ham via mobilen. Han er også siktet for å ha presset flere menn for penger.

Siktelsen kan bli utvidet

Dette skal ha skjedd ved at han blant annet lurte dem til å sende nakenfoto av seg selv til ham, så presset han dem for penger.

– Vi utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet på det punktet. Vi har flere menn i materialet vi jobber med som vi mistenker kan være utsatt for trusler og pengeutpressing av siktede, sier Thoresen.

Siktelsen mot mannen er også utvidet til at siktede har oppbevart og vært i besittelse av en større mengde pasientopplysninger uten at han har grunn til det.

Forlenget varetekt

Tidligere har politiet uttalt at mannen gikk etter menn med god økonomi.

Politiet har beslaglagt 11 mobiltelefonene og fire datamaskiner fra den sikta mann. Her har de funnet blant annet store mengder seksualiserte bilder av småjenter.

38-åringen ble i dag varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. Han samtykket til videre varetektsfengsling.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.