NRK Meny
Normal

Menn betalte sikta overlege etter utpressing

Tre menn har betalt den overgrepssikta overlegen fra Hedmark mellom 25 000 kroner og 150 000 kroner.

Sykehuset i Elverum

Den sikta mannen fra Hedmark jobbet ved sykehuset i Elverum.

Foto: Tore Meek / Scanpix

Ifølge politiet er siktelsen mot mannen nå utvidet med fire nye fornærmede. Dette er fire menn som den sikta 38-åringen fra Hedmark har forsøkt å presse penger fra.

Betalte etter utpressing

Tre av disse har betalt siktede mellom 25 000 kroner og 150 000 kroner, ifølge politiet.

– Så langt er det i siktelsen inntatt fem menn som har vært utsatt for pengeutpressing av fornærmede, forteller politiinspektør Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt.

Den tidligere overlegen fra Hedmark er blant annet tiltalt for å truet seks jenter til å ha seksuell omgang med seg selv. 38-åringen mistet jobben ved Sykehuset Innlandet i Elverum, og har også mistet sin lege-autorisasjonen.

Han skal ha fått jentene til å filme eller ta bilde av at de hadde sex med seg selv og etterpå sende filmen eller bildene til ham via mobilen. Han er også siktet for å ha presset flere menn for penger.

Siktelsen kan bli utvidet

Dette skal ha skjedd ved at han blant annet lurte dem til å sende nakenfoto av seg selv til ham, så presset han dem for penger.

– Vi utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet på det punktet. Vi har flere menn i materialet vi jobber med som vi mistenker kan være utsatt for trusler og pengeutpressing av siktede, sier Thoresen.

Siktelsen mot mannen er også utvidet til at siktede har oppbevart og vært i besittelse av en større mengde pasientopplysninger uten at han har grunn til det.

Forlenget varetekt

Tidligere har politiet uttalt at mannen gikk etter menn med god økonomi.

Politiet har beslaglagt 11 mobiltelefonene og fire datamaskiner fra den sikta mann. Her har de funnet blant annet store mengder seksualiserte bilder av småjenter.

38-åringen ble i dag varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. Han samtykket til videre varetektsfengsling.