Menkerud og Solberg rullet rundt

Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud fra Lillehammer rullet rundt i Rally Sverige. Bilen fikk store skader, og de to fikk problemer på de siste fartsetappene lørdag.

Solberg Menkerud
Foto: Marios Kopsidas / Scanpix/AP

Henning Solberg er i mål etter en dramatisk dag i Rally Sverige. Før siste dag av rallyet ligger han på niendeplass, drøye fem minutter bak teten.

Rullet

Storebror Solberg hadde lenge en meget god dag i de svenske skogene. Etter SS10 hadde han avansert til en sjetteplass, og satset hardt mot pallen.

Men på SS11 kjørte Henning rett i en snøfonn som sendte bilen rundt flere ganger. Frontruten knuste og bilen ble fylt med snø.

- Det var heftig. Hele bilen var plutselig full av snø, og jeg så ikke engang Cato inne i bilen, sa Henning til NRK. Hverken han eller kartleser Cato Menkerud ble skadd i den kalde opplevelsen.

- Må ta poeng

Mekanikerne fikk bilen i stand, men bilen var så fylt med snø at det skapte problemer på dagens siste fartsprøver. - Når snøen smeltet sprutet det vann inne i bilen, og det senket farten litt, forklarer manager Jim Carlsen.

Nå blir målet å poeng, og helst så mange som mulig i rallyet. - Det er tette fighter i toppen, så mye kan skje ennå, sier Carlsen.