NRK Meny
Normal

Mener vekterselskap bør politietterforskes

Konkurselskapet Safe Security AS bør etterforskes av politiet, mener advokat Svein-Harald Foss som er bostyrer i forbindelse med konkursen.

svein-harald foss

BOSTYRER: Advokat Svein-Harald Foss, mener at konkursselskapet Safe Security AS har tatt på seg jobber også etter at det var åpnet konkurs, og at det kan være unndratt midler fra boet.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Til bransjebladet Aktuell Sikkerhet, sier Foss at han har kommet over flere forhold som han mener er lovstridige. Bostyreren mener blant annet at selskapet har påtatt seg jobber også etter at de var åpnet konkurs, og at det kan være unndratt midler fra boet.

30. april i år ble det åpnet konkurs i vekterselskapet Safe Security AS. Det landsdekkende selskapet hadde sitt hovedkontor i Lillehammer. En måned etter konkursåpningen, var det meldt krav i boet på hele 5.127.000 kroner, skriver Aktuell Sikkerhet.

I mars i år fant Gudbrandsdal politidistrikt alvorlige svakheter i selskapet, og Safe Security AS fikk varsel om at tillatelsen til å drive vektervirksomhet kunne bli inndratt. Det skal være et krav fra Skatt Øst som var den indirekte årsaken til at selskapet ikke fikk fortsette.

Konkurssaken skal behandles i skifteretten 20. august.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND