NRK Meny
Normal

80 sauer drept av ulv

En enslig ulv skal ha tatt over 80 sauer øst i Rendalen. Sauene er tatt innenfor et område som skal være fritt for ulv.

80 sauer drept i Rendalen

80 sauer er så langt dokumentert drept av ulv.

Foto: Erik Ola Helstad, SNO

Det var i slutten av juni at de første sauene ble funnet drept. Etter et lite opphold ble det funnet nye kadavre fra rundt den 8.juli. Det er i området Gråhøgda, Spekedalen ulven har slått til.

– Sett to ganger

Ifølge fellingsleder Erik Ola Helstad i SNO skal det høyst trolig være snakk om en ulv.

– Den er observert to ganger, seinest i går kveld. Vi tror det er snakk om et dyr, ser Helstad.

Til nå har SNO dokumentert 80 drepte sauer.

– Men vi har ikke full oversikt, hvor mange skadede og drepte sauer det er snakk om totalt blir bare spekulasjoner, sier han.

Totalt er det mellom 1000 og 1500 sauer på beite i dette området som er utenfor ulvesonen. Området brukes til felles beiteområde. Ifølge Helstad er ikke terrenget i seg sjøl vanskelig.

– Men det er snakk om store områder og mange steder ulven kan slå til. Derfor blir det litt nåla i høystakken å finne den. Saueierne er stadig ute og lerter etter sauene.

Ifløge Helstad fortsetter jakta trolig i kveld. Fellingstillatelsen går ut i morgen, men ifølge Jørn Berg hos fylkesmannen i Hedmark vil den bli forlenget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.