NRK Meny
Normal

80 sauer drept av ulv

En enslig ulv skal ha tatt over 80 sauer øst i Rendalen. Sauene er tatt innenfor et område som skal være fritt for ulv.

80 sauer drept i Rendalen

80 sauer er så langt dokumentert drept av ulv.

Foto: Erik Ola Helstad, SNO

Det var i slutten av juni at de første sauene ble funnet drept. Etter et lite opphold ble det funnet nye kadavre fra rundt den 8.juli. Det er i området Gråhøgda, Spekedalen ulven har slått til.

– Sett to ganger

Ifølge fellingsleder Erik Ola Helstad i SNO skal det høyst trolig være snakk om en ulv.

– Den er observert to ganger, seinest i går kveld. Vi tror det er snakk om et dyr, ser Helstad.

Til nå har SNO dokumentert 80 drepte sauer.

– Men vi har ikke full oversikt, hvor mange skadede og drepte sauer det er snakk om totalt blir bare spekulasjoner, sier han.

Totalt er det mellom 1000 og 1500 sauer på beite i dette området som er utenfor ulvesonen. Området brukes til felles beiteområde. Ifølge Helstad er ikke terrenget i seg sjøl vanskelig.

– Men det er snakk om store områder og mange steder ulven kan slå til. Derfor blir det litt nåla i høystakken å finne den. Saueierne er stadig ute og lerter etter sauene.

Ifløge Helstad fortsetter jakta trolig i kveld. Fellingstillatelsen går ut i morgen, men ifølge Jørn Berg hos fylkesmannen i Hedmark vil den bli forlenget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fem måneders fengsel for ulvedrap

  En 45 år gammel mann fra Trysil er dømt til fengsel i fem måneder for å ha skutt en ulv i desember 2015, melder Østlendingen. Saken var oppe i lagmannsretten i august 2017, men domfeltes anke over bevisvurderingen på en av postene ble henvist til ny behandling.

 • Turistbuss av vegen

  Ingen kom til skade da en turistbuss kjørte av vegen på fylkesveg 29 vest for Alvdal i ettermiddag. Alle passasjerene skal være uskadd og ute av bussen. Årsaken til uhellet er ikke kjent.

 • Hun blir sjef i Av-og-til

  Randi Hagen Eriksrud fra Lillehammer er ansatt som ny generalsekretær i Av-og-til. Eriksrud kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Av-og-til arbeider for redusert alkoholforbruk.

  Randi Hagen Eriksrud
  Foto: Av-og-til