NRK Meny
Normal

Mener tiltalt var fornøyd med å ha skutt ulv

– Dette var gøyalt, og det vi håpet på. Det sier den hovedtiltalte 48-åringen i en telefonsamtale etter at han skjøt en ulv under revejakt i mars 2014.

Ulverettsak

Aktoratet her ved Tarjei Istad legger fram omfattende telefonavlytting i retten.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Sentrale bevis i saken mot 48-åringen fra Elverum som i Sør-Østerdal tingrett er tiltalt for å ha skutt en ulv ulovlig og deltatt på ytterligere et fellingsforsøk av ulv sammen med fem andre, er kommunikasjonskontroll.

Les: Nekter for å ha jakta ulv ulovlig

– Kunne være jerv

I retten tirsdag spilte aktor av en rekke telefonsamtaler etter at ulven var skutt på revejakt 14. mars i 2014. I en samtale med en pensjonert politimann som er dømt for medvirkning til å ha fjernet ulven, kommer det fram at han ikke er sikker på hva han har skutt. Han tror det kan ha vært en jerv. Det gjentar han i flere samtaler han har etterpå.

Ekspolitimannen er seinere dømt for medvirkning til å ha fjernet ulven.

Les: Dette bildet felte ekspolitimannen

48-åringen hevder også i retten at han ikke visste at det var en ulv han skjøt på , noe politiet mener han gjorde.

I en samtale utrykker 48-åringen glede over at det er skutt en ulv.

11 ulver

– Dette var gøyalt, jeg var så glad at jeg hoppet bortover skaren, sier 48-åringen i samtalen. I retten sa han at dette var bare tullprat. Han fastholdt at han trudde han hadde skutt en rev eller jerv.

Aktor spilte av samtaler med en rekke personer. Til en medtiltalt sier han at han har skutt tre rever og en grå. Han sier også at det er i ulvesonen og ikke lisensjakt.

– Bare jeg som har rett her, sier han i samtalen. Han sier også i samtalen at han vært med å ha tatt 11 ulver.

– Bare tullprat, jeg kunne ha sagt 1100 eller 11.000 svarte han i retten.

I samtalen sier han også at han kunne ha sendt et bilde av ulven, men at han ikke ville gjøre det fordi kameraten ville legge det ut på Facebook.

– Litt tøft det, da, sier den medtiltalte.

I en av samtalene blir det også snakk om en feiring.

– Det ble ingen konjakk, sa han i retten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.