Mener påsatt brann kan være hevnaksjon

Politiet mener det kan være en sammenheng mellom brannen i Kongsvinger natt til fredag og voldssaken 26. juli der en mann døde.

Brann, Kongsvinger

TOTALSKADET: Et bolighus ble totalskadet i brann i Kongsvinger natt til fredag 5. august, og politiet regner brannen som mistenkelig.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Politiet mener brannen i bolighuset var påsatt og det utelukkes ikke at brannen er en hevnaksjon. Det skriver Glåmdalen. En mann som ble siktet for grov vold etter et slagsmål har ifølge Glåmdalen hatt tilholdssted i huset i Arkoveien som brant.

Siktede ble løslatt

Politiet og redningsetaten fikk 26. juli melding fra familien til den døde om slagsmål i en bolig i Kongsvinger sentrum. Mannen ble oppsøkt av 20-åringen og de skal ha kjent til hverandre fra før. 58-åringen ble etter slagsmålet sendt til sjukehuset i Kongsvinger der han senere døde.

Mannen i 20-åra ble arrestert og siktet for grov vold med døden til følge, men ble senere løslatt da den foreløpige obduksjonsrapporten viste at det ikke var noen årsakssammenheng mellom volden han skal ha blitt utsatt for og dødsårsaken.

Politiet ønsker tips

Huset ligger sørøst for Kongsvinger sentrum langs riksvei 2, og politiet er interessert i tips fra publikum.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at mannen i 50-årene døde av en blødning i hodet, men at slagsmålet i forkant ikke var årsaken til dødsfallet.

Politiet avventer den endelige obduksjonsrapporten, før de tar stilling til siktelsen mot mannen i 20-årene.