– Den siktede ektemannen har det tungt

Den drapsiktede ektemannen satt i lange avhør i går kveld. – Han fortsetter å samarbeide med politiet, men har det svært tungt, sier forsvarer Ida Andenæs.

Ida Andenæs

FORSVARER: Ektemannens forsvarer, Ida Andenæs, sier mannen samarbeider med politiet i avhør.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ektemannen til Janne Jemtland (36) er siktet for å ha drept henne og ble varetektsfengslet i fire uker i går. Han erkjenner ikke straffskyld, men skal ha innrømmet å ha «en rolle» i saken.

Forsvarer Ida Andenæs er svært ordknapp, og sier til NRK tirsdag morgen at hun ikke ønsker å kommentere innholdet i hans forklaringer.

Forklarte hvor liket var

Hva slags rolle mannen mener å ha hatt, sier ikke politiet noe om nå. Politiet tror han var alene om drapet.

– Det er ikke noe så langt i etterforskningen som tyder på at det er noen som har medvirket i denne saken, sier politiadvokat Andre van der Eynden.

Etter det NRK får opplyst var det den siktede som forklarte hvor de kunne finne liket av Janne, og det var bakgrunnen for søkene i Våler på lørdag.

Janne Jemtland-saken

Den siktede ektemannen til Janne Jemtland skal ha forklart politiet hvor de kunne finne liket av Janne.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Dykkerne fant en død kvinne på bunnen av Glomma ved Eid bru. Politiet har ikke fått en sikker identifikasjon ennå, men sier de mener det er Janne Jemtland de har funnet.

– Det ble gjort et rettet søk. Det betyr at det er mye som tyder på at det er Janne Jemtland. Vi håper å få den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av dagen eller så snart som mulig, sier van der Eynden.

Fengslet med full isolasjon

Hedmarken tingrett, Hamar tinghus

Fengslingsbegjæringen ble behandlet i Hedmarken tingrett i dag.

Foto: Ole Martin Sponberg

Ektemannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon. Han samtykket til fengslingen. Hedmarken tingrett har etterkommet politiets ønske om å unnta hele kjennelsen fra offentlighet.

– Vi er helt avhengig av å verne om detaljene i saken inntil videre. Det er sentrale vitner som fortsatt ikke er avhørt og som vil kunne påvirkes av det som kommer fram i mediene, sier politiadvokaten.

Det gjenstår også omfattende avhør av ektemannen. Kripos bistår fortsatt tungt i etterforskningen, blant annet med taktiske etterforskere i disse avhørene.

Politiet med pressekonferanse om drapssaken i Brumunddal

Avgjørende spor funnet utendørs

Hundesøk, Brumunddal

Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet fortalte mandag hvor sporet som førte til at ektemannen ble pågrepet og siktet forrige fredag ble funnet. Det forteller de på grunn av mange spekulasjoner, sier Andre van der Eynden.

– Funnet som førte til pågripelsen ble gjort ute på eiendommen i Ellevsætervegen. Vi definerer det per nå ikke som et åsted og vi kan ikke si mer om hva slags funn det er snakk om, sier van der Eynden.

Ønsker tips fra Våler

Den døde kvinnen ble funnet av dykkere på bunnen av Glomma lørdag. Politiet ønsker nå tips fra folk som kan ha sett noe mistenkelig på og rundt Eid bru i Våler natta til 29. desember eller senere.

Les alt om saken her: