To scoringer fra Mendy sikret Nybergsund-seier

Som vanlig når disse lagene møtes, var det duket for en hard, og tidvis amper, batalje mellom Nybergsund og Sandnes-Ulf. Seierende ut fra oppgjøret gikk hjemmelaget etter to scoringer fra Remond Mendy.

Remond Mendy

Senegaleseren Remond Mendy sto for Nybergsunds begge scoringer mot Sandnes-Ulf i kveld.

Foto: Bjarne Skarpmo

Nede i pressesonen etter kampslutt møtte NRK en smørblid Remond Mendy. Senegaleseren, som nesten på egenhånd senket Kongsvinger så sent som forrige helg, var igjen i fokus i kveldens oppgjør. To scoringer på dødball og et gult kort var det senegaleseren sto igjen med etter oppgjøret mot Sandnes-Ulf. På spørsmålet om Nybergsund anno 2011 er bedre enn Nybergsund anno 2010, svarte senegaleseren som alltid veldig høflig.

– Jeg vet ikke om vi er så mye bedre enn i fjor. Vi er færre, men vi er nok minst like gode, smilte tomålsscoreren etter kampslutt.

Sterke defensivt

Fornøyd var også Nybergsund-trener Ola Brenden. Han pekte på det lekne angrepsspillet som laget viste i andre omgang og den solide defensive strukturen som laget hadde.

– Vi spiller med godt tempo og gir bort få muligheter til motstanderen. Og vi er sterke defensivt, konstaterte Brenden.

At Nybergsund skal være sterke defensivt er ingen selvfølge. For to uker siden slapp laget inn fem mål på Nedre Eiker mot Mjøndalen. I de to kampene de har spilt etter det har laget framstått som et lag som har et solid forsvar.

Rødt kort og redusering på overtid

Nybergsund så hele veien ut til å ha kontroll på poengene, men fem minutter på overtid var det nok noen som ble usikre. Etter mye klabb og babb på en dødball endte ballen i mål, og Sandnes-Ulfs Morten Eriksen ble kreditert scoringen. Nybergsunds keeper, Zoran Mijanovic, reagerte sterkt i etterkant av målet, og spilte ballen vekk. Dette likte dagens dommer, Kim Rune Borgersen, dårlig, og ga serberen sitt andre gule kort for dagen. Dermed ble det marsjordre for Nybergsunds keeper, og det betyr også at Nybergsund må klare seg uten den erfarne sisteskansen i neste serierunde.

– Det er veldig unødvendig av Zoran, men dette skjer tross alt fem minutter på overtid, så vi hadde god kontroll hele veien, konkluderte Nybergsund-trener Ola Brenden.

Neste kamp for Nybergsund i Adeccoligaen er mot Hødd. Kampen spilles på Høddvoll søndag 8. mai klokken 18:00.