NRK Meny
Normal

Mellem starter innsamlingsaksjon

Ove Mellem starter innsamlingsaksjon for de siktede i ulvesaken. Han melder om bred støtte for kronerullingen.

Ove Mellem

Ove Mellem vil kjempe videre for de siktede i ulvesaken.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Mellem nådde avisforsider og et stort TV-publikum med sitt brennende forsvar for de 11 tiltalte i ulvesaken.

– Jeg har fått en rekke henvendelser fra folk i hele landet som vil bistå de siktede. Gjennom advokat Jonny Holen er det åpnet en klientkonto for å hjelpe de siktede. På sikt håper jeg at vi kan få til en stiftelse som kan hjelpe folk som rammes av norsk rovdyrpolitikk, sier Ove Mellem til Østlendingen.

– Langvarig rettsak

Ved fengslingsmøtet gikk Mellem hardt ut mot norsk rovdyrpolitikk som han mente var fullstendig feilslått. Han mener rettsaken kan bli langvarig og at de siktede nå trenger all hjelp de kan få.

– Av de 12 som ble siktet for ulovlig jakt, er 11 jegere fortsatt siktet. Det er viktig at de får vår støtte. De er alle ofre for en håpløs rovdyrpolitikk. Dette kan bli en langvarig sak der de siktede vil kunne lide på mange områder. De rammede må få støtte og mange står klare for å hjelpe til, sier han til Østlendingen.

Mellem opplever bred støtte i saken, og sier at støtteerklæringene kommer fra hele landet.

– I hele påskeuken fikk jeg i snitt over 150 henvendelser om dagen. Jeg få mange oppløftende meldinger fra folk i Oslo som er i ferd med å få opp øynene for hva som skjer i utkantene, sier Mellem.

Til Oslo i limousin

Støtten fra Oslo viser seg på flere måter og Mellem har fått tilbud om en tur til hovedstaden for å møte noen av støttespillerne.

– En bedriftsleder på Aker brygge tok kontakt etter at ulvetrøkket og siktelsene hadde blitt diskutert på arbeidsplassen. De ville gjøre stas på oss ved å hente meg i limousin og frakte meg til Oslo. Men vi er nøkterne folk og ønsker å vise solidaritet for de som rammes.