NRK Meny
Normal

Medelever: – Dette er tungt for hele skolen

LILLEHAMMER (NRK): 18-åringen som ble alvorligst skadet i bilulykken i Lillehammer forrige helg, døde av skadene i går. I dag var medelever samlet på ulykkesstedet.

Ungdommer samler på ulykkesstedet i Vårsetergrenda, Lillehammer

ULYKKESSTEDET: Ungdommer samlet på ulykkesstedet i Vårsetergrenda på Lillehammer. Bilen kjørte av vegen og landet på taket der ungdommene står.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Fire 18 år gamle gutter var involvert i ulykken. To av dem ble sendt til sjukehus i Oslo. 18-åringen som fikk de alvorligste skadene har ligget i koma siden ulykken og døde i helga.

NRK møtte ungdommer som i dag hadde samlet seg ved stedet der ulykka skjedde. Det har blitt lagt ned lys og blomster på stedet.

– Det er en vanskelig dag, sier Mathias Larsen som går på trinnet over klassa til de involverte i ulykka.

Medelevene og vennene av 18-åringen har brukt dagen til å snakke sammen. Mye av den vanlige undervisningen ved skolen ble avlyst, i stedet ble tiden brukt til å være sammen og å ta vare på hverandre.

Mathias Larsen og Thea Helene Nygård

MEDELEV: Mathias Larsen er medelev med den avdøde 18-åringen. Han forteller om en tung dag.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Samling i kantina

Klokka åtte i dag tidlig var det samling i kantina for alle elevene på Lillehammer videregående skole avdeling sør, der alle de fire guttene som var med i ulykken hører til.

Rektor Torbjørn Ljones og en prest var til stede, det samme var resten av personalet ved skolen. Det ble informert om det som har skjedd og hvordan dagen og skoleuka ville bli.

– Det har vært en vanskelig start på uka og på dagen. I dag har vi vært sammen, vi har vært stille sammen, og grått sammen. Mange er lei seg, forklarer Ljones til NRK.

Han sier at flere av elevene på skolen var tett på ulykka. Noen satt i bilen, andre kom til stedet raskt etterpå.

– Eleven hadde mange gode venner ved skolen og stor omgangskrets, både her ved skolen og ved de andre avdelingene. Mange er tett på og er sterkt berørt av det som har skjedd, sier han.

Minnesamling på Lillehammer videregående skole

TUNG DAG: Alle elevene på Lillehammer videregående skole samlet seg i kantina i dag tidlig.

Foto: Ragnhild Moen Holø

Politiet: – Belastende for alle parter.

Bilulykken forrige helg skjedde i et boligområde i Vårsetergrenda i Lillehammer. Politiet fikk melding om ulykken klokka 23.30 lørdag kveld.

– Saken har blitt etterforska på vanlig måte, og vi har tatt avhør av de som var med i ulykka og av andre vitner, sier Jostein Gravdal, politioverbetjent i Innlandet politidistrikt.

De har også bedt om en uttalelse fra Statens Vegvesen.

Sjåføren har status som sikta.

– Vi må ivareta sjåføren på best mulig måte. Det er belastende for alle parter når det ender på den måten. Vi skal samtale med han og familien hans de kommende dagene, sier Gravdal.

Han sier at man må vente til etterforskninga er over, før politiet kan si noe mer om det blir aktuelt med tiltale og eventuelt straff for sjåføren.

Bilulykke Lillehammer

ULYKKA: Bilen med de fire ungdommene i, kjørte av vegen i en sving, ned på en fotgjengerovergang og landet på taket. En av personene i bilen ble sittende fastklemt i bilen. To av 18-åringene fikk bare lettere skader.

Foto: Karianne Stordal / NRK