NRK Meny
Normal

Fylkeslistene til Miljøpartiet manglet

I valglokalet på Langeland skole i Kongsvinger manglet valglistene til fylkestingsvalget for Miljøpartiet de Grønne. Det reagerer fylkesleder Victoria Polèo kraftig på.

Vallokale

Stemmesedlene for Miljøpartiet de Grønne manglet i et valglokale i Kongsvinger.

Foto: Olga Wergeland / NRK

– Vi kommer til å forfølge dette med alle midler. Jeg føler ikke at et valg kan være helt gyldig når ei liste mangler fra valglokalet, sier Victoria Polèo.

Mandag ettermiddag ble hun ringt opp av en velger som ikke hadde funnet Miljøpartiets liste til fylkestingsvalget.

– Jeg ble oppringt av en velger som var opprørt. Det er en merkverdighet at dette kan ha skjedd, sier Polèo.

– Svært beklagelig

Arve Bones, ordfører i Kongsvinger

Arve Bones beklager det som har skjedd.

Foto: NRK

Arve Bones er leder for valgstyret i Kongsvinger. Han har i kveld fått informasjon om hva som har skjedd.

– Jeg bekrefter at stemmesedlene manglet i valglokalet på Langeland skole. Det er svært beklagelig, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå, sier han.

Etter at valgfunksjonærene ble opplyst om de manglende listene, kom de raske på plass. Etter klokka 17 mandag ettermiddag har det derfor vært mulig å stemme også på Miljøpartiet.

– Vi har også opplyst leder for valgstyret i Hedmark, Arnfinn Nergård, om det som har skjedd, sier Bones.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.