NRK Meny
Normal

MC-ulykke etterforskes som uaktsomt bildrap

En bilfører etterforskes av politiet for uaktsomt bildrap etter at han skal ha skal ha kjørt inn i en motorsykkel bakfra som dermed traff et vogntog på riksveg 15 i Vågå i går ettermiddag. Den tyske motorsyklisten døde på stedet.

Lange køer på riksvei 15 etter ulykken mellom en motorsyklist og en langtransport.

Det ble lange køer på hver side av ulykkesstedet onsdag ettermiddag og vegen var lenge stengt

Foto: Helene Husby Holø

Ulykken skjedde omlag klokken 14.10 onsdag ettermiddag i krysset mellom riksveg 15 og fylkesveg 51 på veien som går opp til Valdresflye mellom Vågå og Lom.

Dyttet motorsyklisten inn i vogntoget

Ifølge operasjonsleder hos politiet onsdag ettermiddag da ulykken skjedde, Arvid Røste, forklarte vitner at den tyske motorsyklisten kom kjørende fra Lom og skulle svinge av ved Randen og mot Valdresflye.

Der kom det to vogntog, så han måtte bremse opp. Da ble han påkjørt bakfra av en kassebil, sa Røste.

Som følge av påkjørselen bakfra, ble den omkomne dyttet med stor kraft forover og inn i siden på et av vogntogene.

Erkjent forholdene

Bilføreren som kjørte inn i motorsyklisten fikk beslaglagt førerkortet på stedet og har foreløpig status som mistenkt.

Politiadvokat Hans Petter Ommedal i Gudbrandsdal politidistrikt sier til NRK i dag at bilføreren langt på vei har erkjent det som har skjedd og at de etterforsker saken som et uaktsomt bildrap.

Det ble rutinemessig tatt blodprøve av personen, men det er ikke mistanke om promillekjøring, fortalte operasjonsleder Arvid Røste i går.

Ifølge avisa GD er føreren av varebilen en mann i 30-årene som er bosatt i distriktet. Han skal ha kommet fra ulykken uten fysiske skader.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.

  • Trøbbel med polititelefon

    Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.