NRK Meny
Normal

MC-klubb slipper betalingskrav

MC-klubben Charitybikers ville stoppe mobbing ved å ha en markering i ei gate i Elverum. Men kommunen krevde 10.000 kroner. Nå snur de.

Charitybikers Hedmark

SLIPPER REGNINGA: Elverum kommune har bestemt seg for likevel å betale regninga for Charitybikers Hedmark.

Foto: Charitybikers Hedmark

Charitybikers er ifølge klubbens eget nettsted en organisasjon for motorsykkelinteresserte og andre som ønsker å bedrive humanitært arbeide.

I mai har Charitybikers planer om å stenge av ei gate i Elverum sentrum. Den har de planer om å bruke til et antimobbe-arrangement. Helt til de fant ut at Elverum kommune ville ha 10.000 kroner for det.

– Det er jo hårreisende, sa Charity-leder Tom S. Johansen til NRK torsdag kveld.

– Vi tar regninga

Men nå snur Elverum kommunen i saken. Kommunen har fulgt det vedtatte gebyrreglementet, og ordfører Erik Hanstad innrømmer at det er litt stivbent.

– Derfor har vi sett litt på det og bestemt oss for å dekke utgiftene for MC-klubben, sier Hanstad.

Han forteller at politikerne nå vil se nærmere på regelverket framover.

– Fin støtte til aksjonen vår

Leder i Charitybikers Hedmark er veldig fornøyd med at kommunen nå har bestemt seg for å dekke utgiftene for å kunne holde markeringa mot mobbing i Elverum.

– Dette er en veldig fin støtte til vår aksjon, sier Tom Skabelund-Johansen.

Han sier de har fått flere tilbakemeldinger fra folk som syntes det var feil av kommunen å kreve betaling for å holde en aksjon mot mobbing i byen, og synes det er flott at politikerne har tatt grep.

– Men nå skal alt være i skjønneste orden, og vi gjennomfører programmet som planlagt, og ønsker ordføreren og lokalpolitikere velkommen til vårt arrangement.

Landsomfattende parade mot mobbing

Charitybikers er en av flere MC-klubber som deltar i den landsomfattende MC-paraden mot mobbing 10 .mai.

Den startet etter at Håvard Haaby fra Akershus ble engasjert av historien om Odin som tok selvmord på grunn av mobbing. Etter at han og sønnen gikk i fakkeltog mot mobbing i Oslo 16. november fikk han ideen om en egen MC-parade mot mobbing.

Først hadde han planlagt en ganske lokal markering, men interessen vokste raskt, og er nå blitt landsomfattende.