MaVe på Innlandsscenen

Marita «MaVe» Vestad kommer fra Ringebu, har utdanning fra LIPA i Liverpool, og har gitt ut sin debut-EP med elektronika.

MaVe opptrer på Innlandsscenen, Marita Vestad og Are Næsset.

MaVe på Innlandsscenen.

Marita startet musikkprosjektet «MaVe» i 2014 i samarbeide med produsent Are Næsset. Musikken beveger seg i terrenget rundt mørk elektronisk pop.

– Jeg er inspirert av artister som James Blake, Emilie Nicolas og Sia, sier MaVe.

Marita og Are jobba tett sammen de fire årne de begge gikk på LIPA og har fortsatt samarbeidet siden. Hun kommer med tekst og melodi, mens han bygger ut musikken videre.

– Jeg lager nesten alltid låter i moll, men det er håp i moll også!

EP med fem låter

MaVe har opptrådt som support med band som BigBang, Valkyrien Allstars, Amber Run og Mariann Rosa.

– Vi har akkurat hatt konsert i London, og på fredag reiser vi til Liverpool, sier Marita. Hun mener det har vært viktig for dem å ha utdanningen fra Liverpool i forhold til å få et engelsk publikum. MaVe skal også opptre på fjellfestivalen «Rondaståk» i juni.

26. februar slapp hun EP'en «Overload» med låter spilt inn i Liverpool. Låta «Our Love» er radiospilt på NRK Hedmark og Oppland.

På Innlandsscenen framførte de låtene «I Go Wild», «Our Love» og «Gasoline».

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på P1/nett-tv hver onsdag kl. 1510.

Send en epost til: stein.schinstad@nrk.no