NRK Meny
Normal

Måtte hoppe ut av vinduet

Fem utenlandske gjestearbeidere reddet seg selv ut fra en dramatisk brann i det gamle skolebygget på Opphus i Stor-Elvdal.

Gamle Ophus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Tirsdag brant det voldsomt i bygningen, som i dag brukes som bolig, ifølge politiet.

BRUKES SOM BOLIG: Gamle Opphus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Bygningen brukes nå som bolig, ifølge politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokka 0725. Da brannvesenet kom til stedet var bygningen fullstendig overtent. Ved 09-tiden hadde fått kontroll over flammene, men det brant fortsatt godt på stedet.

– Vi vet ingen ting om brannforløpet, annet enn at det har startet i søndre delen av bygget, opplyser politibetjent Eirik Petterø til NRK på brannstedet.

Utenlandske gjestearbeidere

Det var fem gjestearbeidere fra Tyskland og Ungarn som var i huset da det begynte å brenne. To av dem skal ha våknet av høye smell, og oppdaget den dramatiske situasjonen som var i ferd med å utvikle seg.

– De åpnet døra og så at det stod flammer opp veggen. Da fikk de vekket de tre andre som bodde i naborommet, og alle hoppet ut vinduet, sier Petterø.

Gjestearbeiderne skulle etter planen være her i tre måneder. Ingen av de fem skal ha blitt fysisk skadet under den dramatiske hendelsen.

– Tilstanden deres er bra. De er selvfølgelig i sjokk og er lei seg over å ha mistet alt de eier og har. Men bortsett fra det så er de i god form, sier politibetjent Eirik Petterø.

Utbrent bil

Det er store skader på bygningen. Også en bil som stod utenfor huset er helt utbrent, opplyser politiet.

Sivilforsvaret bistod brannvesenet i slokkearbeidet med 6 personer, brannpumpe og slangemateriell.

Gamle Opphus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Bygningen brukes nå som bolig etter at skolen ble lagt ned i 2012. Våren 2015 ble hele skolen lagt ut for salg.

Gamle Ophus skole brenner

STARTET TIDLIG: Politiet fikk melding om brannen i gamle Opphus skole klokka 0725 tirsdag morgen.

Foto: Tore Sandberg

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang