NRK Meny
Normal

– Jeg ba postmannen vente mens jeg åpnet brevet

Marit Tordhol var redd hun skulle besvime da hun åpnet konvolutten fra Slottet. I den lå invitasjonen til kongelig hagefest på Maihaugen i juni.

Marit Tordhol med invitasjonen til kongelig hageselskap

Da Marit Tordhol fikk invitasjon til kongelig hageselskap var hun ikke i tvil om antrekket

Foto: privat

Marit Tordhol på Lesja driver en bedrift, og siden hun fikk en pakke sammen med det spesielle brevet, kom postmannen inn på kontoret hennes med leveransen.

– Da jeg så at det var et brev fra slottet ba jeg ham vente i tilfelle jeg skulle besvime, ler hun.

Storslått feiring på Maihaugen

Marit ble glad for invitasjonen til hageselskapet som kongeparet skal holde på Maihaugen 13. juni.

Til sammen 600 personer fra Hedmark og Oppland er invitert til sammenkomsten som er en del av jubileumsmarkeringen i forbindelse med kongeparets 80-årsdager.

Kong Harald kysser dronning Sonja på kinnet

TAKK: Dronning Sonja gir en klem til kong Harald etter hennes tale under gallamiddagen på Slottet i anledning kongeparets 80-årsfeiring 9. mai.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Marit driver en fotterapeut-klinikk på Lesja, men bruker mye tid på frivillig arbeid. Hun er leder i Lesja Bygdekvinnelag, og en av kampsakene er å beholde nærbutikken på Lora.

Hun er aktiv i bakstekurs og aktiviteter på Bygdetunet om sommeren. Ellers betegner hun seg som speidermamma, korpsmamma, barnekor- og fotballmamma, men vet likevel ikke helt hvorfor hun fikk invitasjonen. Det sier ikke brevet fra Slottet noe om.

Ordføreren valgte ut

mariann skotte

Ordfører i Lesja, Mariann Skotte

Foto: Lesja kommune

Mariann Skotte er ordfører i Lesja, og hun bekrefter at det er hun som har valgt ut de som fikk invitasjoner i hennes kommune.

– Vi fikk ikke så strenge retningslinjer for hvem vi skulle plukke ut, men ble bedt om å ha en spredning i alder og ha en kjønnsbalanse, sier hun.

For henne var det også viktig å velge ut folk som bidrar i lokalmiljøet.

– Det er hyggelig å gi en slik påskjønnelse til folk som er aktive og gjør en god jobb, sier Lesja – ordføreren.

Hun kommer også selv til å være på Maihaugen den 13. juni sammen med de andre ordførerne fra Gudbrandsdalen. Og når det gjelder det mange raskt begynner å lure på når det kommer en uvanlig invitasjon, nemlig antrekket, er Marit og Marianne enige.

– Når kongen og dronningen inviterer får en vel ta på seg sin fineste stas, da må det bli bunad, sier begge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.