NRK Meny
Normal

– Jeg ba postmannen vente mens jeg åpnet brevet

Marit Tordhol var redd hun skulle besvime da hun åpnet konvolutten fra Slottet. I den lå invitasjonen til kongelig hagefest på Maihaugen i juni.

Marit Tordhol med invitasjonen til kongelig hageselskap

Da Marit Tordhol fikk invitasjon til kongelig hageselskap var hun ikke i tvil om antrekket

Foto: privat

Marit Tordhol på Lesja driver en bedrift, og siden hun fikk en pakke sammen med det spesielle brevet, kom postmannen inn på kontoret hennes med leveransen.

– Da jeg så at det var et brev fra slottet ba jeg ham vente i tilfelle jeg skulle besvime, ler hun.

Storslått feiring på Maihaugen

Marit ble glad for invitasjonen til hageselskapet som kongeparet skal holde på Maihaugen 13. juni.

Til sammen 600 personer fra Hedmark og Oppland er invitert til sammenkomsten som er en del av jubileumsmarkeringen i forbindelse med kongeparets 80-årsdager.

Kong Harald kysser dronning Sonja på kinnet

TAKK: Dronning Sonja gir en klem til kong Harald etter hennes tale under gallamiddagen på Slottet i anledning kongeparets 80-årsfeiring 9. mai.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Marit driver en fotterapeut-klinikk på Lesja, men bruker mye tid på frivillig arbeid. Hun er leder i Lesja Bygdekvinnelag, og en av kampsakene er å beholde nærbutikken på Lora.

Hun er aktiv i bakstekurs og aktiviteter på Bygdetunet om sommeren. Ellers betegner hun seg som speidermamma, korpsmamma, barnekor- og fotballmamma, men vet likevel ikke helt hvorfor hun fikk invitasjonen. Det sier ikke brevet fra Slottet noe om.

Ordføreren valgte ut

mariann skotte

Ordfører i Lesja, Mariann Skotte

Foto: Lesja kommune

Mariann Skotte er ordfører i Lesja, og hun bekrefter at det er hun som har valgt ut de som fikk invitasjoner i hennes kommune.

– Vi fikk ikke så strenge retningslinjer for hvem vi skulle plukke ut, men ble bedt om å ha en spredning i alder og ha en kjønnsbalanse, sier hun.

For henne var det også viktig å velge ut folk som bidrar i lokalmiljøet.

– Det er hyggelig å gi en slik påskjønnelse til folk som er aktive og gjør en god jobb, sier Lesja – ordføreren.

Hun kommer også selv til å være på Maihaugen den 13. juni sammen med de andre ordførerne fra Gudbrandsdalen. Og når det gjelder det mange raskt begynner å lure på når det kommer en uvanlig invitasjon, nemlig antrekket, er Marit og Marianne enige.

– Når kongen og dronningen inviterer får en vel ta på seg sin fineste stas, da må det bli bunad, sier begge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fraråder Lillehammer-riving

    Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

  • Kjørte på anleggsbil

    To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

  • Fyrte opp ute på verandaen

    Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.