NRK Meny
Normal

Søkte dekning i kjeller: – Jeg var veldig redd

Marielle Taalesen Hagengen (23) fra Gjøvik måtte søke dekning i kjelleren på en restaurant under terrorangrepet i Paris går kveld.

Marielle Taalesen Hagengen

Før terrorangrepet i Paris var Marielle Taalesen Hagengen på flere turistatraksjoner i Paris, blant annet Eifeltårnet.

Foto: Privat

Sammen med to veninner skulle hun ut å spise middag på en tapasrestaurant ved Place de la République i går kveld. Det ble alt annet enn en trivelig middag på weekendturen til Paris. Bare noen minutter etter at de hadde satt seg startet skytingen noen hundre meter unna.

Restauranten var fullsatt og de ansatte låste døra og skrudde av lyset. Deretter beordret de alle de rundt 50 gjestene ned i kjelleren.

– Vi ble veldig redde og sjekket norske nettsider for å finne ut hva som skjedde. Da skjønte vi at det var skyting i nærheten. Det var en ekkel opplevelse og vi følte oss utrygge, sier Marielle.

Les alt om terrorangrepet i Paris: Terrorangrep i Paris

Les også: Kine satt på restaurant i Paris da alt ble mørklakt

Nesten fem timer i kjelleren

Veninnegjen opplevde terroren i Paris

De tre veninnene var på weekendtur til Paris . Her er de ved Eifeltårnet noen timer før terrorangrepet. Marielle Taalesen Hagengen (til venstre), Maria Fallsen og Kine Aune Pedersen

Foto: Privat

Hun forteller at det var vanskelig å få informasjon siden de ansatte på restauranten pratet dårlig engelsk. Det var heller ingen nettdekning i kjelleren og de måtte gå opp i en trapp for å få dekning nok til få oppdateringer. Da fikk de også bekymrede meldinger fra familen hjemme i Norge.

I nesten fem timer oppholdt de seg i kjelleren før de fikk beskjed om at det var trygt å komme opp. Det var ikke mulig å få tak i drosje og de befant seg en 15 minutters gåtur fra hotellet de bor på. Et hotell som ligger bare et par kvartaler fra konsertlokalet Bataclan der gisselsituasjonen fant sted.

– Det ble en spesiell tur gjennom gatene i Paris som var fulle av politi. For hvert kvartal stoppet vi og spurte politiet om det var trygt å gå videre, forteller hun.

Først ved 3-tiden i natt var de tilbake på hotellet og fikk sendt melding hjem om at de var i trygghet.

– Skal bli godt å komme hjem.

De var i kontakt med UD i natt og skal i dag ta kontakt med ambassaden i Paris for å høre hva de nå bør gjøre. Etter planen skal de reise hjem i morgen tidlig, men nå vet de ikke hva som kommer til å skje.

– Det skal bli godt å komme hjem. Det har blitt en helt annen ferie enn vi trodde. I går var vi på typiske turistmål som Eiffeltårnet og Louvre. I ettertid er det er ekkelt å tenkte på at de kunne slått til der, sier Marielle.

Kvinne evakueres fra området ved Bataclan cafe i Paris

Marielle Taalesen Hagengen møtte en by i kaos og store politistyrker da hun gikk tilbake til hotellet i natt.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK