Mariann Sæther kapret sin største seier

–Dette var stort, sier en glad Mariann Særther fra Otta til NRK. Lørdag vant hun sin største seier noensinne; Verdensmesterskapet i bratt elvepadling.

Portrett Mariann Sæther

BEST I VERDEN: Mariann Sæther har lenge vært kjent en kayakpadler i verdensklasse. Lørdag ble det også offisielt da hun ble verdensmester.

Adidas Sickline på elva Ötz i Østerrike (like ved Sölden) regnes som VM i bratt padling, ifølge friflyt.no.

Det er en ekstrem konkurranse som krever alt av utøverne; både teknikk, god form og kontroll på nervene, forteller Mariann Sæther (35). Hun vant med seks sekunder på Jennifer Chrimes. Målet er å padle raskest mulig ned et bratt og krevende stryk.

– Endelig lyktes jeg, sier hun til NRK.

– Ofte har jeg sviktet i finaler, som i VM i padling i 2009 da jeg vant semifinalen, men feilet i finalen og ble nummer fire. Nå lyktes jeg med alt.

– Et etterlengtet mål

Det kreves 25 deltakere for at løpet skal bli kalt for et verdensmesterskap, og for første gang stilte 25 jenter opp lørdag. Best av de kvinnelige deltakerne var norske Sæther. Hun brukte ett minutt og ni sekunder.

Mariann Sæther har vært en padler i verdensklasse i snart 20 år, men til tross for en rekke seire er det altså nå hun har kapret den største tittelen. Det ga henne 1000 Euro og en medalje.

– Det er ikke de store summene å vinne i elvepadling, konstaterer hun.