NRK Meny
Normal

Maren Haugli på pallen

Maren Haugli fra Jevnaker gikk inn til en strålende tredjeplass på 3000 meteren i Heerenveen lørdag.

Maren Haugli nr. 3 på 3000 meter i Heerenveen
Foto: Peter Dejong / Scanpix/AP

 

Cindy Klassen fra Canada vant på tiden 4:02.79, 2.32 sekunder foran Claudia Pechstein fra Tyskland. Haugli tid på 4.05,22 er ny norsk rekord.

Det er første gang Haugli er på pallen i en verdenscup-konkurranse.

- Stort

- Dette var kjempeartig, sa Haugli som ble 21 år fredag til NRK etter løpet.

- Jeg hadde blitt enig med Peter (Mueller) om at jeg skulle starte hardt for så å finne min egen rytme etter hvert. Det fungerte veldig bra.

Hun hadde en veldig sterk avslutning på løpet og en så god løper som Claudia Pechstein i neste par slet med å slå Maren.

- Dette er jo ekstremt motiverende foran sesongene som kommer. Dette er noe stort å bygge videre på, strålte Haugli overfor NRKs skøytekommentator Ove Eriksen.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet hans egen niese. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.