NRK Meny
Normal

Marcus, Jo-Inge og Martin er klare for Norges skjebnekamp

Marcus Pedersen fra Hamar, Jo-Inge Berget fra Gran og Martin Linnes fra Sør-Odal er tre av de 24 spillerne som skal få Norge til EM.

Jo Inge Berget og Marcus Pedersen

SKJEBNEKAMP: Kvelden første av to avgjørende kamper mot Ungarn kan avgjøres av Malmö-spiller Jo-Inge Berget og formspissen Marcus Pedersen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

Torsdag møter Norge og Ungarn til det første av to møter, i kampen om å komme til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016.

Fotballekspert og kveldens kommentator på P1, Karl Petter Løken, tror Jo Inge Berget kommer til å starte, men at Pedersen må nøye seg med å være en joker.

– Berget kommer nok til å starte på venstreving, som han har gjort de siste kampene, noe annet vil være overraskende. Pedersen kommer nok til å starte på benken, men han kan være en joker, som man kan sette inn dersom Norge skulle slite å score, sier Løken.

Martin Linnes

KONKURRANSE: Martin Linnes fra Odalen konkurrer om startplassen på høyreback.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

En annen utfordrer er Martin Linnes, Molde-backen står med tolv landskamper, men Olympiakos-spilleren Omar Elabdellaoui har vært Høgmos førstevalg på høyreback-posisjonen.

Når det gjelder Marcus Pedersen, så er han klar uansett hvilken rolle landslagssjefen gir han.

– Jeg er veldig fornøyd med å være her, så om jeg starter eller ikke tar jeg det som det kommer. Jeg er klar uansett, sier Pedersen.

Comeback på landslaget

Marcus Pedersen har ikke vært en del av landslaget på godt over et år, men hamarsingen har vist god form for Strømsgodset i høst, og ble derfor utvalgt til å være en del av troppen til kvalifiseringskampene mot Ungarn.

– Det er veldig moro når det er en så viktig kamp. Jeg setter stor pris på det, sa Pedersen til NRK etter uttaket.

Jo Inge Berget har på sin side vært fast i Per Mathias Høgmos tropp, og startet de fire siste kampene. Det store gjennombruddet på landslaget kom da han var svært delaktig i 2-0-seieren over Kroatia. Hadelendingen scoret ett, og framprovoserte et selvmål, som gjorde at Norge tok seieren mot et sterkt kroatisk mannskap.

Les også: Slik var Bergets lange vei til å bli Norges nye fotballhelt

Sterk 90-generasjon

Seks av de 24 spillerne i landslagstroppen er født i 1990, det er mer enn de andre årskullene. Både Berget og Pedersen er blant den gylne 90-årgangen. I tillegg er målvakt Ørjan Håskjold Nyland, Pål André Helland, Håvard Nordtveit og Stefan Strandberg født dette året.

– Det hender at vi har noen årganger hvor det er flere gode spillere enn andre år, men at det er noe tilfeldig. Samtidig nyter disse godt av hverandre når de spiller sammen på aldersbestemte landskamper.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.