NRK Meny
Normal

Mannen som falt fra fjell, er funnet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mannen som falt ned fra toppen av Store Svartdalspiggen i Jotunheimen torsdag ettermiddag, er funnet, men politiet kan ikke bekrefte om han er i live eller ikke.

– Det var et Sea King redningshelikopter som fant mannen, men han er ikke hentet opp ennå på grunn av værforholdene, så vi kan ikke bekrefte om han er i live eller ikke, sier operasjonsleder Atle B. Fond Obstfelder ved Gudbrandsdal politidistrikt litt før klokka 20.00.

Falt fra toppen

Gudbrandsdal politidistrikt fikk melding om ulykka klokka 16.54 torsdag ettermiddag. Like før hadde Vestoppland politidistrikt fått en melding på nødnummer 112. Det ble umiddelbart satt i gang en stor leteaksjon etter mannen som hadde falt ned fra toppen av Svartdalspiggen ved Gjende.

– Mannen har falt ned mot Svartdalsbreen og Svartdalen, men vi vet ennå ikke hvor mange meter han har falt, fortalte operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Atle B. Fond Obstfelder, ved 17-tida.

Lokalavisa GD skriver i kveld at mannen skal ha falt 50 meter, men dette vil altså ikke politiet bekrefte.

Skulle hvile

– Det vi vet, er at to personer har vært oppe på Store Svartdalspiggen, og var på vei ned. De satte seg for å slappe av før de skulle gå helt ned. Da faller en av dem plutselig ned mot Svartdalsbreen og Svartdalen. Han som sitter igjen, varsler redningsetatene, fortalte operasjonsleder Obstfelder.

Også alpin redningsgruppe, Vågå Røde Kors og lokalt politi har deltatt i redningsaksjonen.

Politiet vet ikke foreløpig hvor de to mennene kommer fra, eller hvor gamle de er.

NRK Hedmark og Oppland oppdater saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nei til terrengsykling i Nordmarka

  Miljødirektoratet sier nei til terrengsykling i deler av Jevnaker kommune som er naturreservat i Nordmarka. Norsk organisasjon for terrengsykling ønsket dispensasjon fra regelverket for å sykle på stier i Spålen-Katnosa naturreservat.

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.