NRK Meny
Amundvegen, Kongsvinger
Foto: Vera Wold / NRK

Mann tiltalt for mordbrann

Oppsummert

I desember 2014 pågrep politiet i Kongsvinger en mann i 60-åra, og knyttet ham til gjentatte brannstiftelser. I tingretten ble han dømt til 12 års forvaring for åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen. Saken ble anket.

 • Dømt til forvaring etter branner

  En mann i 60-årene er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 12 års forvaring etter flere brannstiftelser i Kongsvinger i 2014. Dommen samsvarer med dommen fra Glåmdal tingrett i fjor høst. Mannen er dømt for til sammen åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

 • Kjennelse i tråd med påstand

  – Juryens kjennelse er i tråd med det påtalemyndigheten mente var riktig. Det sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl etter at lagmannsretten fant en mann i 60-åra skyldig i brannstiftelse. Retten skal i formiddag ta stilling til straffeutmålinga.

  Iren Johnsen Dahl
  Foto: Ann-Kristin MO
 • Brannstifter skuffet

  – Min klient er skuffet over å ha blitt funnet skyldig i brannstiftelse nok en gang. Det sier forsvarer Svein Holden etter at en mann i 60 åra i lagmannsretten er funnet skyldig i åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

  Svein Holden
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leteaksjon i avsluttet

  Leteaksjonen på Valdresflya i Oppland er nå avsluttet. Begge personene sjekkes av helsepersonell, melder politiet.

 • Leteaksjon på Valdresflya

  En skuterpatrulje er sendt ut for å lete etter en person som har kommet bort fra turkameraten sin på Valdresflya i området. Det er dårlig vær i området og ikke mulig å fly med helikopter. Letemannskapene har hatt telefonkontakt med vedkommende.

  Laster Twitter-innhold
 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.