NRK Meny
Amundvegen, Kongsvinger
Foto: Vera Wold / NRK

Mann tiltalt for mordbrann

Oppsummert

I desember 2014 pågrep politiet i Kongsvinger en mann i 60-åra, og knyttet ham til gjentatte brannstiftelser. I tingretten ble han dømt til 12 års forvaring for åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen. Saken ble anket.

 • Dømt til forvaring etter branner

  En mann i 60-årene er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 12 års forvaring etter flere brannstiftelser i Kongsvinger i 2014. Dommen samsvarer med dommen fra Glåmdal tingrett i fjor høst. Mannen er dømt for til sammen åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

 • Kjennelse i tråd med påstand

  – Juryens kjennelse er i tråd med det påtalemyndigheten mente var riktig. Det sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl etter at lagmannsretten fant en mann i 60-åra skyldig i brannstiftelse. Retten skal i formiddag ta stilling til straffeutmålinga.

  Iren Johnsen Dahl
  Foto: Ann-Kristin MO
 • Brannstifter skuffet

  – Min klient er skuffet over å ha blitt funnet skyldig i brannstiftelse nok en gang. Det sier forsvarer Svein Holden etter at en mann i 60 åra i lagmannsretten er funnet skyldig i åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

  Svein Holden
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 3000 på ulvedemonstrasjon

  Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.

 • Sterk start av Quarcoo

  Sprinter Jonathan Quarcoo fra Elverum fikk en flott start på sesongen, da han i dag vant stevnet Bassen sprint i ettermiddag. Vinnertiden på 60-meteren ble 6.77, ett hundredels sekund bak personlig rekord.

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her