NRK Meny
Amundvegen, Kongsvinger
Foto: Vera Wold / NRK

Mann tiltalt for mordbrann

Oppsummert

I desember 2014 pågrep politiet i Kongsvinger en mann i 60-åra, og knyttet ham til gjentatte brannstiftelser. I tingretten ble han dømt til 12 års forvaring for åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen. Saken ble anket.

 • Dømt til forvaring etter branner

  En mann i 60-årene er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 12 års forvaring etter flere brannstiftelser i Kongsvinger i 2014. Dommen samsvarer med dommen fra Glåmdal tingrett i fjor høst. Mannen er dømt for til sammen åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

 • Kjennelse i tråd med påstand

  – Juryens kjennelse er i tråd med det påtalemyndigheten mente var riktig. Det sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl etter at lagmannsretten fant en mann i 60-åra skyldig i brannstiftelse. Retten skal i formiddag ta stilling til straffeutmålinga.

  Iren Johnsen Dahl
  Foto: Ann-Kristin MO
 • Brannstifter skuffet

  – Min klient er skuffet over å ha blitt funnet skyldig i brannstiftelse nok en gang. Det sier forsvarer Svein Holden etter at en mann i 60 åra i lagmannsretten er funnet skyldig i åtte brannstiftelser, tre av dem etter mordbrannparagrafen.

  Svein Holden
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sølv til Eide på sprinten

  Mari Eide tok sølv i NM i sprint på Beitostølen lørdag. Rekruttlandslagsløperen fra Øystre Slidre, som går på hjemmebane denne helgen, hadde kun regjerende olympisk mester Maiken Caspersen Falla foran seg på resultatlista på den klassiske sprinten.

 • NM-gull til Kokslien

  Mikko Kokslien fra Søre Ål vant NM-gull i kombinert på Beitostølen lørdag ettermiddag. Kokslien gikk inn til seier etter et spurtoppgjør mot Jørgen Graabak.