NRK Meny
Normal

Mann til sykehus etter alvorlig fall i Røverdalen

En mann i 20-årene ble i natt fløyet til Oslo universitetssykehus etter at han falt 5-6 meter ned en bratt fjellskrent i Røverdalen i Gjøvik.

Ulykken skjedde ved 0130 like ved der en politipatrulje befant seg. Politiet var på stedet etter å ha blitt varslet av en privatperson om en mann som befant seg i en skråning i Røverdalen.

– Vi reiste til stedet med en patrulje. Den gjorde noen undersøkelser, og mens den var på stedet, så var det da en person som falt ned en skråning 5-6 meter, forteller operasjonsleder Tom Eirik Midthaug ved Vestoppland politidistrikt.

Politiet hadde allerede tilkalt ambulanse, og skal umiddelbart ha blitt startet behandling av den skadde. Mannen, som er i 20-årene, ble først kjørt til sykehuset i Gjøvik, men deretter fløyet med helikopter til Oslo universitetssykehus Ullevål.

Politiet var fredag morgen ikke kjent med hvilke skader mannen har fått.

Skal undersøke ulykken

Røverdalen, der ulykken skjedde, ligger i tilknytning til Gjøvik sentrum og er delvis svært bratt med fjellskrenter,

Politiet sier de i dag vil undersøke nærmere omstendigheten rundt ulykken, og også ta ny kontakt med personen som varslet om mannen som var i vanskeligheter.

– Vi skal foreta en undersøkelse videre i dag. Ut over det, så må vi se på forholdet og hva vi kan finne ut, sier Tom Eirik Midthaug.

Midthaug avviser at politiet kan klanders for det som skjedde.

– Mens politiet står på stedet der så detter da mannen ned. Uten at vi da ser han faktisk, og har noe som helst kontroll på det, Det er meget bratt der oppe, sier Midthaug.

– Var personen ruset?

– Det er litt vanskelig å si. Vi har ikke fått snakket med ham, sånn at det må vi se om vi klarer å finne ut av senere, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang