Mann skal ha lurt 1,5 millioner kroner fra forretningspartner

En mann er tiltalt for grovt bedrageri etter at han blant annet skal ha tatt penger som skulle gå til husleie til en restaurant han drev sammen med en annen mann.

Hamar tinghus

TINGRETTEN: Det er satt av to dager til rettssaken i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad

Mannen i 30-årene er tiltalt for tre tilfeller av grovt bedrageri på til sammen nesten 1,5 millioner kroner etter at han skal ha lurt penger fra forretningspartneren som han drev en restaurant med på Hedmarken. Ifølge tiltalen skal dette ha skjedd fra mai til desember i fjor.

Den tiltalte nekter straffskyld etter tiltalen.

– Han anser dette som en tvist mellom ham og den person som overtok restauranten, hvor tiltalte skulle være daglig leder. Samarbeidet strandet desember 2015. Han reagerer på at dette har blitt en straffesak, fordi han mener dette er en sivil uenighet og tvist mellom dem, sier forsvarer Hans-Jørgen Andersen.

– Anmeldt for bedrageri

Det var forretningspartneren som anmeldte den nå tiltalte mannen for bedrageri.

– For fornærmede er dette en særs alvorlig sak. Han har gått inn i kompanjongskap med tiltalte i god tro, men helt fra starten av har dette samarbeidet gått galt av sted, det viser faktum i saken, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Richard Røed.

Richard Røed

– STERKE BEVIS: Politiadvokat og aktor i saken, Richard Røed mener politiet har sterke bevis mot den tiltalte mannen.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ifølge tiltalen mottok mannen 480 000 kroner som skulle gå til depositum og husleie for restauranten, men han skal ha tatt pengene sjøl. Han skal ha løyet om at han hadde hatt utgifter i restauranten på til sammen nesten en million kroner.

Han skal tatt seg inn i restauranten i løpet av ei natt i desember i fjor og stjålet 10 000 kroner og sju fakturagrunnlag.

– Fornærmede har et solid erstatningskrav i denne saken.

Mener de har sterke bevis

Han er også tiltalt for å ha skrevet inn sitt eget kontonummer på sju fakturaer til kunder, slik at de betalte inn til sammen 58 000 kroner på hans brukskonto.

– Fornærmede har betalt inn penger til tiltalte for at han skulle gjøre opp regninger i restauranten, men vi ser at det ikke har skjedd. Pengene har blant annet gått til gambling, ifølge politiadvokat Røed.

Det er flere poster i tiltalen som går på dokumentforfalsking.

– Vi mener det er sterke bevis på at tiltalte bevisst har forsøkt å forlede fornærmede til å betale inn penger og har dokumentert dette ved å forfalske blant annet kvitteringer.

Forsvarer Andersen sier tiltalte nekter for at han har forfalsket dokumenter.

Det er satt av to dager til saken i Hedmarken tingrett.