NRK Meny
Normal

Mann siktet for knivdrap i Grue

En mann i slutten av 40-årene er siktet for drapet på en kvinne i 60-årene i Grue. Kvinnen ble drept med kniv.

Kari-Anne Dobloug, lensmann i Solør Jørn Flatha, politiadvokat Bjørn Erik Pettersen og etterforskningsleder Ingar Høye holdt pressekonferanse om Grue-drapet.

KNIVDREPT: Kvinnen ble drept med kniv, men mannen er ikke avhørt på grunn av sin helsemessige tilstand. På pressekonferansen fredag var (fra venstre): kommunikasjonsrådgiver i politiet Kari-Anne Dobloug, lensmann i Solør Jørn Flatha, politiadvokat Bjørn Erik Pettersen og etterforskningsleder Ingar Høye.

På pressekonferanse i Grue fredag, forklarte politiet at kvinnen ble drept med kniv. En mann i slutten av 40-årene er siktet for drapet.

– Siktede er tatt hånd om av helsevesenet og det er helt nødvendig. Han er siktet for drapet, men er ikke avhørt, sa politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i dag.

Varslet om merkelig oppførsel

Politiet vil ikke si noe mer om siktelsen, men mannen har bodd i huset.

Onsdag ettermiddag ringte en nabo til politiet og varslet om en mann som oppførte seg merkelig utenfor huset der den døde kvinnen ble funnet torsdag morgen.

Mannen gikk barbeint fra innkjørselen til huset der kvinnen bodde. Han viftet med armene, skrek og ropte og var tydelig i ubalanse, mente naboen.

Politiet tok hånd om denne mannen som i sin tur ble tatt hånd om av helsevesenet. Dette er den samme mannen som nå er siktet for drapet.

Politisperring ved Grue-drapet

SPERRET: Politiet har sperret av et stort område nær Kirkenær sentrum i Hedmark.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Vi kommer til å fortsette undersøkelser til over helga og er fortsatt interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe, sa Pettersen i dag.

Fortsatt undersøkelser

Fredag morgen var det fortsatt aktivitet ved den avsperrede boligen der kvinnen bodde. Politiet gjør ytterligere undersøkelser i og rundt huset.

Ifølge politiet skal kvinnen vært bosatt i området i flere år.