NRK Meny
Normal

Mann savnet - tom båt funnet i Glomma

Det er satt i gang en leteaksjon etter en 40 år gammel mann i Kongsvinger. Båten til mannen ble funnet med baugen opp i Glomma forrige lørdag, og mannen har ikke blitt sett etter det.

Søker i båt

Chatrine Johansen fra Norsk Redningshund Organisasjon deltar i søket. Hunden hennes er trent til å finne omkomne i vann på helt ned til ti meters dyp. Hun og hunden er her med ute i en av Sivilforsvarets båter. Båtfører kommer fra Sivilforsvaret i Grue.

Foto: Odd Ragner Lund / NRK

Det letes nå langs stranda ved Glomma, i området fra Gjemselund bru til Gulli bru. Frivillige organisasjoner deltar i letingen.

Båten til den savnede mannen ble funnet rett ovenfor Svartfossen i Glomma forrige lørdag, rundt klokka ti på dagen.

– Det var da vi reiste rundt nå for å undersøke om vi kunne finne igjen savnedes båt, at vi kom i kontakt med noen som jobber med veiarbeid på nye Gulli bru. De opplyste at de hadde funnet en båt flytende med baugen opp forrige lørdag. De fikk dratt båten opp på land, forklarer politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger Politistasjon.

Den savnede mannen er 40 år gammel og kommer fra Kongsvinger.

Ikke sett siden før lørdag

Mannen har ikke blitt observert på flere dager.

– Det kom ikke inn noen formell savnetmelding før i dag, men vi fikk et muntlig forvarsel om at det kunne ha skjedd noe allerede i går. Det var i den forbindelse at vi begynte å søke langsmed elvebredden, sier Berntsen.

Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt med mannen.

– Vi har jo ikke funnet mannen, så vi vet ikke hvilken tilstand han er i. Han kan være drivende i Glomma, eller han kan være et sted langs elvebredden. Han kan også være helt andre steder, som ikke vi eller hans venner vet om, sier han.

Letingen fortsetter – flere mannskaper til stedet

– Vi fortsetter med fullt søk på stedet, og det vil komme mannskaper fra flere frivillige organisasjoner som vil hjelpe oss å lete utover ettermiddagen, sier han.

Kongsvinger Brannvesen, Sør-Odal Brannvesen og Sivilforsvaret deltar i letingen.

Norske Redningshunder og Norsk Redningshund Organisasjon er blant de frivillige på stedet. De har med hunder som er trent opp til å finne omkomne i vann.

Ønsker tips i saken

Hvis noen har sett mannen, ønsker politiet tips om dette på telefonnummer 02800.

– Vi ønsker informasjon dersom noen har sett en person i båt på Glomma, mellom Gjemselund stadion og Svartfossen, etter midnatt natt til lørdag i forrige uke, sier Berntsen.