NRK Meny
Normal

Mann fortsatt i arresten etter avhør om voldtekt

En mann i 30-årene sitter fortsatt i arresten etter avhør i forbindelse med en mulig voldtekt ved Gjøvik skysstasjon tidlig lørdag morgen.

Skysstasjonen i Gjøvik sentrum

MULIG VOLDTEKT: Politiet var ute på et rutinemessig patruljeoppdrag da de kom over en hendelse som de oppfattet som voldtekt.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politiet var ute på et rutinemessig patruljeoppdrag da de kom over en hendelse som de oppfattet som voldtekt.

Sikret spor

En kvinne i 20-årene ble sendt til sykehus for undersøkelser etter hendelsen og politiet har sikret tekniske spor fra åstedet.

– Vi var på et rutinemessig patruljeoppdrag i sentrum. Da kom politibetjentene over noe de oppfattet som en voldtekt, sier operasjonsleder Bård Christiansen ved Innlandet politidistrikt.

Politiet ønsker ikke si noe om hva mannen har forklart i avhør, men han sitter fortsatt i arresten.

Har gitt en foreløpig forklaring

Kvinnen har avgitt en foreløpig forklaring på hva som skjedde, men politiet vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om hva hun har sagt.

Kvinnen skal på et senere tidspunkt forklare seg nærmere for politiet.

Hendelsen skjedde utenfor skysstasjonen rundt klokka 04.45. Mannen som er pågrepet er ikke norsk statsborger.

Joakim Staff er advokaten til mannen i 30-årene, men NRK har ikke lykkes med å komme i kontakt med advokaten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK