NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter våpentrussel

En utenlandsk statsborger i 50-årene er pågrepet på Dombås etter trusler med et våpen.

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge politiet foregikk pågripelsen uten dramatikk. Vedkommende er en utenlandsk trailersjåfør. Han skal ha tatt et ladegrep og rettet en softgun mot en person. Sjåføren sitter nå i avhør.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 0830-tiden tirsdag morgen. Ifølge dem så var det en tilfeldig person som ble truet med en våpenlignende gjenstand ved Dovreskogen litt sør for Dombås.

– Vi fikk en god beskrivelse av mannen og skjønte fort at det var et reelt våpen. Vi rykket ut med alt tilgjengelig personell. Traileren kjørte videre nordover og vi opprettet en topp-post på Dombås hvor sjåføren ble stanset og pågrepet, forteller operasjonsleder Hallgrim Ous hos ved politiet i Innlandet.

– Trusselsituasjon

Under ransaking av kjøretøyet fant politiet et våpen, som viste seg å være en softgun. Politiet kan foreløpig ikke si noe sikkert om hva som utløste selve trusselsituasjonen.

– Det var en person som gikk bort til traileren, der det satt to personer. Hva som blir sagt vet jeg ikke. Men sjåføren av traileren tar da fram et våpen, tar ladegrep og sikter på denne personen, opplyser Ous til NRK.

Den var personen som ble truet som varslet politiet. Den utenlandske sjåføren ble etter pågripelsen fraktet til lensmannskontoret i Lesja og Dovre for avhør. Den andre personen som befant seg i bilen sammen med ham har status som vitne i saken, opplyser politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lavere bompengesatser i Innlandet

  Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.

 • Tvestua i Hamar fredet

  Riksantikvaren har fredet Tvestua som var en husmannsplass under Åker gård i Hamar. Tvestua ligger på Elvsholmen på Midtstranda. Riksantikvar Jørn Holme mener Tvestua er et kulturminne av nasjonal verdi. Husmannsplasser er også lite representert blant fredede bygninger. Flere bygninger på Åker gård er fredet tidligere.

  Fredet husmannsplass i Hamar
  Foto: Hedmark Fylkeskommune
 • Topper kuldelista

  Leirflaten, Grotli og Folldal var blant de ti kaldeste stedene i Norge i natt, melder Meteorologisk institutt.

  Laster Twitter-innhold