NRK Meny
Normal

Mann omkom i snøscooterulykke i Engerdal

En snøscooterkjører som var meldt savnet i Engerdal i Hedmark, ble sent onsdag kveld funnet død. Hans mindreårige sønn, som var med på turen og også var meldt savnet, skal være i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

BLE FUNNET DØD: En far og en sønn ble To meldt savnet i Engerdal i Hedmark etter at de ikke kom hjem fra en snøscootertur onsdag. I natt ble faren funnet død, mens sønnen ble funnet i god behold.

De to la ut på en snøscootertur inn mot Engerdal vestfjell 12-tiden onsdag ettermiddag. I løpet av kvelden ble begge meldt savnet, og en større leteaksjon ble igangsatt.

Ved 23.30-tiden opplyste politiets operasjonssentral at de to savnede er funnet, men at tilstanden var uklar. Ved totiden i natt ble mannen i 40-årene fra Engerdal bekreftet omkommet.

Sønnen tas hånd om

– Hans sønn er i god behold. De ble funnet av pårørende som var ute for å lete, opplyser operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt.

Far og sønn ble utsatt for en snøscooterulykke ifølge politiet.

– Sønnen har ingen skader etter ulykken og ble fraktet ned til Engerdal for legesjekk og er nå tatt hånd om av pårørende, opplyser Antonsen.

Operasjonslederen sier politiet foreløpig ikke kjenner årsaken til ulykken, annet enn at snøscooteren hadde veltet.

– Politiet skal ta seg inn i området igjen i dag, så skal lensmannskontoret i Engerdal skal etterforske saken videre.

– Vet dere noe om hvor lenge etter de dro ut på tur at ulykken skjedde?

– Nei, vi vet ikke når denne tragiske ulykken skjedde, annet enn at de dro ut midt på dagen i går, sier Antonsen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.