Mann omkom i Jotunheimen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mannen som falt ned fra toppen av Store Svartdalspiggen i Jotunheimen torsdag ettermiddag, er funnet omkommet, men blir ikke hentet opp før i morgen på grunn av dårlig vær.

Det opplyste politiet litt før klokka 21.00 torsdag kveld.

– Vi har i samråd med Hovedredningssentralen besluttet at mannen ikke skal hentes opp før i morgen på grunn av dårlige værhold med tåke og fordi det er blitt mørkt. Også fredag vil været avgjøre når mannen kan hentes opp.

Det sier operasjonsleder Atle Bernhoft Obstfelder ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Det var klokka 16.54 torsdag ettermiddag politiet fikk melding om ulykka i Jotunheimen.

Politiet helt sikre

– Hvordan kan dere være sikre på at mannen er omkommet?

– Det bygger vi på observasjoner fra Sea King'en som nesten har vært nede på bakken. Ut fra det kan vi uten tvil slå fast at mannen er omkommet.

Alle pårørende var torsdag kveld ikke varslet, og politiet ville derfor ikke si hvor den omkomne kommer fra eller alder.

Kamerater på tur

Den omkomne hadde sammen med en annen mann vært på toppen av det 2.165 meter høye fjellet ved Gjende i Jotunheimen da de skulle raste på vei ned. Plutselig falt ned ene av dem utfor fjellet og ned mot Svartdalsbreen og Svartdalen. Vannet nedenfor ligger på 1.490 moh..

– Den andre fikk varslet nødsentralene, sier Obstfelder.

Hovedredningssentralen sendte et Sea King, mens det lokalt dro ut folk fra alpin redningsgruppe, Vågå Røde Kors og lokalt politi. Litt før klokka 20.00 opplyste politiet at mannen var funnet.